Βαρέθηκ�� την «κανονική ζωή» και αποφάσισε να επιστρέψει τον Φεβρουάριο στους αγώνες η Έλενα Ισινμπάγιεβα, η ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ.

«Είναι βαρετό να έχεις μια κανονική ζωή. Όταν αγωνιζόμουν, ξύπναγα το πρωί και ήξερα τι θα έκανα όλη την ημέρα. Προπόνηση, ξεκούραση, φαγητό. Αυτούς τους μήνες όμως που είμαι εκτός, ξυπνάω και αναρωτιέμαι: Τι θα κάνω σήμερα;», δήλωσε η 28χρονη Ρωσίδα αθλήτρια.

Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ κάνει από τον προηγούμενο Απρίλιο «διάλειμμα», καθώς οι αποτυχημένες εμφανίσεις της στα Παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού και ανοικτού, της είχαν «χτυπήσει» το καμπανάκι.

«Θα επιστρέψω τον Φεβρουάριο, συμμετέχοντας στους αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σεργκέι Μπούμπκα στο Ντόνετσκ. Επίσης, θα λάβω μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού και σε άλλες διοργανώσεις που ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει. Ο μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 αλλά υπάρχει ακόμα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 και το τελευταίο μου Παγκόσμιο, το 2013 στη Μόσχα», ανακοίνωσε η πρωταθλήτρια του στίβου.

Μάλιστα, όπως είπε, η αποχή της έκανε καλό και τη βοήθησε να σκεφτεί διαφορετικά.

«Πριν, όταν έπαιρνα μετάλλια δεν καταλάβαινα την αξία τους. Τώρα όμως ξέρω τι σημαίνει να είσαι η καλύτερη στον κόσμο. Γι' αυτό ανυπομονώ να αγωνιστώ και να αποδείξω ποια είμαι, ξεκινώντας από το μηδέν», υποστήριξε η 28χρονη Έλενα.