Το Πρώτο Διεθνές Πρόγραμμα Ράγκμπι με αναπηρικό αμαξίδιο ξεκινά την επόμενη Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στον Κολινδρό Πιερίας και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.


Το σπορ που γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία σε διάφορες χώρες του εξωτερικού είναι ομαδικό άθλημα και απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με τετραπληγία.


Κάθε ομάδα έχει τέσσερις βασικούς και οχτώ αναπληρωματικούς ενώ σε αντίθεση με ότι ξέρουμε στον αθλητισμό, στο ράγκμπι με αμαξίδιο δεν υπάρχουν ηττημένοι και όλοι οι παίκτες καθίστανται νικητές.


Το άθλημα αυτό που «γεννήθηκε» στον Καναδά το 1984 και το 1994 έγινε παραολυμπιακό, διοργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Άλλη Όψη» στοχεύοντας στην προβολή του αθλήματος στην Ελλάδα.


Στη δι��ργάνωση θα συμμετάσχουν παίκτες από Σουηδία και Γερμανία οι οποίοι θα προπονήσουν όσους θέλουν να εξασκήσουν το συγκεκριμένο σπορ με καθημερινές δίωρες προπονήσεις και με κάποιους αγώνες μεταξύ των νεοσύστατων ομάδων.


Μάλιστα, στους αγώνες θα συμμετάσχει και μια αξιολογήτρια από το Βέλγιο η οποία θα κρίνει το βαθμό αναπηρίας κάθε αθλητή ώστε οι ομάδες που θα σχηματιστούν να είναι όσο το δυνατόν πιο ισότιμες.