Την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε επίσημα ο Ερνέστο Βαλβέρδε, το μεσημέρι της Πέμπτης, αποκαλύπτοντας πως προσωπικοί λόγοι τον οδήγησαν σ’αυτήν την απόφαση.

Φημολογείτο εδώ και καιρό ότι ο Ισπανός τεχνικός ήθελε να αποχωρήσει και να επιστρέψει στην πατρίδα του για οικογενειακούς λόγους. Τελικά, η θητεία του στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού έλαβε τέλος σήμερα, παρά τις προσπάθειες της διοίκησης να τον μεταπείσει.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ισπανός τεχνικός είπε συγκινημένος: «Είναι μια δύσκολη μέρα για μένα. Ο λόγος που είμαι εδώ είναι για να ανακοινώσω ότι δεν θα είμαι ο προπονητής του Ολυμπιακού».

«Θέλω να σας εξηγήσω πως φτάσαμε ως εδώ. Πέρυσι όταν ανανεώσαμε τη συνεργασία είχα πει στον πρόεδρο πως μάλλον θα ήταν η τελευταία. Είχαμε συμφωνία να μην πούμε τίποτα, γιατ�� ο πρόεδρος πίστευε πως μπορούσε να μου αλλάξει γνώμη. Αυτό το λέω για να δείτε τη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ του προέδρου και εμένα, καθ' όλη τη διάρκεια της συνεργασίας, αλλά και να αποφύγουμε όλα αυτά που θα πουν για ομάδα που με συνδέουν», πρόσθεσε.

Ο 49χρονος προπονητής ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στον σύλλογο, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους, ενώ παραδέχτηκε πως νιώθει δικαιωμένος για την απόφασή που πήρε το 2008, να αναλάβει τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλεσε τον Βαλβέρδε «Κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό» , ενώ δεν απέκλεισε μελλοντική συνεργασία.

«Με τον Ερνέστο παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, τιμήσαμε την ομάδα στην Ευρώπη και η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια σε όλα τα επίπεδα. Και σαν φίλος και σαν πρόεδρος του Ολυμπιακού σέβομαι την απόφασή του. Μια απόφαση που δεν έχει να κάνει με χρήματα, με συμβόλαια. Ούτε έχει να κάνει με συμφωνία του και επαφές με άλλες ομάδες. Είναι μία απόφαση που την παίρνει για προσωπικούς λόγους και το σεβόμαστε όλοι στον Ολυμπιακό», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Τέλος, ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» αποκάλυψε πως τον Ιούνιο θα γίνουν οι συζητήσεις με για τους πιθανούς υποψήφιους αντικαταστάτες του Βαλβέρδε.