Η ενημέρωση για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και η έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού της ομάδας για την σεζόν που διανύουμε ήταν τα δύο σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης συμμετείχε σε αυτή την αύξηση αλλά γνωστοποίησε στα άλλα μέλη ότι πλέον θα εκφράζεται σαν κάτοχος του 30%, όπως έχει συμφωνήσει με τους άλλους μετόχους.

Η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού που ανήκουν στην οικογένεια Βαρδινογιάννη στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα σηματοδοτήθηκε σήμερα από την κίνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να δώσει ως χορηγία στην ΠΑΕ το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ που του αναλογούσε ως υπόλοιπο στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αφού ήδη έχει καταθέσει σε αυτή άλλα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι αποφασισμένη να μειώσει το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο του Παναθηναϊκού ακόμη κι αν οι άλλοι μέτοχοι δεν καλύπτουν στο σύνολό τους τις επόμενες αυξήσεις στις οποίες δεν θα συμμετέχει ο νυν μεγαλομέτοχος.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρέδωσε εκ μέρους της οικογένειάς του επιστολή στα μέλη του ΔΣ, όπου αναφέρει:

«Αξιότιμα μέλη του ΔΣ,

Η οικογένεια μας, εδώ και τριάντα χρόνια, βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Θωρακίσαμε οικονομικά τον Παναθηναϊκό, προστατεύοντας τον από τη διολίσθηση σε περιπέτειες που έχουν κατά καιρούς ταλανίσει όλους τους ελληνικούς συλλόγους. Μόνο έτσι η ομάδα μπόρεσε απερίσπαστη να ανταποκριθεί με επιτυχία στους στόχους της και να μας χαρίσει μεγάλες στιγμές και επιτυχίες σε Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, καθιστώντας τον σύλλογο αδιαφιλονίκητο πρεσβευτή της χώρας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Παναθηναϊκός συνέβαλλε καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό και εξευρωπαϊσμό του ελληνικού ποδοσφαίρου και έγινε ο βασικός τροφοδότης των εθνικών ομάδων.

Ένα ακόμη παράδειγμα της σύγχρονης αντίληψης για τα ποδοσφαιρικά θέματα ήταν η εφαρμογή της πολυμετοχικότητας, μιας καινοτόμας προσπάθειας σε μια ποδοσφαιρικά αμαθή σε τέτοια εγχειρήματα χώρα. Μέσω της πολυμετοχικότητας, διασφαλίσαμε ένα δυνατό, σταθερό και ανταγωνιστικό μέλλον υιοθετώντας μία ν��α πρακτική για τον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας του Παναθηναϊκού. Ανοίξαμε την πόρτα για την συμμετοχή Παναθηναϊκών με δεδομένη την αγάπη τους στο σύλλογο αλλά και την οικονομική δυνατότητα να τον στηρίξουν.

Αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.,

Η οικογένεια μας, έχει αποδείξει έμπρακτα, όχι στα λόγια, ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κέρδος από τον Παναθηναϊκό. Μετά από 30 χρόνια προσφοράς στο σύλλογο πήραμε την απόφαση σαν οικογένεια να μην κατέχουμε πλέον το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΠΑΕ.

Με γνώμονα τα παραπάνω, πρόθεσή μας ήταν η συμμετοχή μας στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά το 30%. Ωστόσο, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα καταβάλλουμε το ποσό που αντιστοιχεί στο σημερινό μας ποσοστό ήτοι 9,028 εκατομμύρια ευρώ μέσω της κατάθεσης 5,028 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και της παροχής χορηγίας ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ έναντι συμβολικού ανταλλάγματος.

Ήρθε όμως η ώρα ο Παναθηναϊκός να γυρίσει σελίδα.

Παραμένει ακλόνητη η βούληση μας να μην λειτουργούμε ως κατέχοντες το πλειοψηφικό ποσοστό. Αυτό άλλωστε εφαρμόζουμε στην πράξη με τις ενέργειες μας από την στιγμή που διατυπώσαμε την θέση μας αυτή.

Στην προσπάθεια της νέας διοίκησης στεκόμαστε δίπλα αρωγοί και συμπαραστάτες. Ο Παναθηναϊκός είναι πάντα στην καρδιά μας και θα είναι πάντα σύλλογος μεγάλος».

Μετά το τέλος του συμβουλίου ο πρόεδρος της ομάδας Νικόλα Πατέρας ενημέρωσε για τις αποφάσεις. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για το παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν στο Ολυμπιακό Στάδιο την Τέταρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ όπου οι πράσινοι θέλουν τη νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισής τους στην επόμενη φάση.

Δείτε το βίντεο...