Σκάνδαλο με δωροδοκίες παραγόντων προκειμένου να ψηφίσουν υπέρ χωρών που διεκδικούν το Μουντιάλ ερευνά η FIFA. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δύο παράγοντες εμφανίστηκαν θετικοί στο να πουλήσουν την ψήφο τους ενόψει και του σχετικού συνεδρίου στη Ζυρίχη!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, συντάκτες των «Times» υποδύθηκαν τους εκπροσώπους των ΗΠΑ και προσέγγισαν τον Άμος Αντάμου από την Νιγηρία και τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας της Ωκεανίας Ρέιναλντ Τεμάρι.

Ο Νιγηριανός φέρεται να ζήτησε 800.000 ευρώ για προσωπικό του σχέδιο, ενώ ο κος. Τεμάρι ήθελε 1,5 εκατομμύριο για να τα δώσει στις αθλητικές ακαδημίες της χώρα του!

Η FIFA ερευνά τις φήμες, καθώς στις 2 Δεκεμβρίου θα αποφασιστεί ποιές χώρες θα φιλοξενήσουν τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 και το 2022. «Η FIFA παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και ήδη έχουμε ζητήσει όλες τις πληροφορίες και το σχετικό υλικό που αφορούν στην υπόθεση. Η FIFA θα εξετάσει άμεσα το υλικό και θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Για το 2018 έχουν υποβάλει υποψηφιότητα Αγγλία και Ρωσία, ενώ κοινή υποψηφιότητα υπάρχει από τις Ισπανία - Πορτογαλία και Βέλγιο - Ολλανδία. Οι υποψήφιοι για τη διοργάνωση του 2022 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, το Κατάρ και η Αυστραλία.