Μπορεί να αναφέρθηκε στις απουσίες του εθνικού μας συγκροτήματος αλλά ο Φερνάντο Σάντος δε μάσησε τα λόγια του ούτε αναζήτησε δικαιολογίες στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα της Εθνικής ομάδας με την αντίστοιχη του Ισραήλ.


Ο ομοσπονδιακός προπονητής σημείωσε ότι η Εθνική Ελλάδος έχει την απαιτούμενη ποιότητα και εμπειρία για να πάρει τη νίκη και αυτό θα κυνηγήσει: «Σίγουρα θα ήμασταν καλύτεροι αν τους είχαμε παρόντες(τους Τζιόλη και Τοροσίδη) αλλά εγώ πιστεύω ότι οι παίκτες που θα παίξουν θα ανταποκριθούν καλά και η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει. Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες όλων και τα όποια προβλήματα θα είναι εκ των υστέρων εύκολη δικαιολογία».


Αναφορικά με τον αντίπαλο ο Φερνάντο Σάντος υπογράμμισε ότι το Ισραήλ έχει συμπαγή άμυνα αλλά ο ίδιος και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά τα κυριότερα όπλα του αντιπάλου για να τον αντιμετωπίσουν ενώ κατηγορηματική ήταν η απάντηση του σε ερώτηση για αν η Εθνική «κλειδώνει» τη 2ηθέση με νίκη αύριο: «Οι νίκες είναι σημαντικές και μας δίνουν κίνητρο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο. Θέλουμε να “χτίσουμε” πάνω στην πρώτη νίκη. Αλλά ακόμη μένουν πολλά ματς και δεν μου αρέσει η λογική των υπολογισμών».