Καλωσόρισμα στον νέο τεχνικό της ΑΕΚ έγινε σήμερα με το Ισπανό να κάνει την πρώτη "αναγνωριστική" προπόνηση.

Κάνοντας λόγο για άνθρωπο εργατικό, νέο και μοντέρνο που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την ομάδα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, στην παρουσίαση του Χιμένεθ ευχήθηκε στον Ισπανό τεχνικό να έχει καλή τύχη στη δουλειά του, τονίζοντας ότι η ΠΑΕ θα φροντίζει να του παρέχει ότι χρειαστεί για να κάνει απροβλημάτιση τη δουλειά του.

Λέγοντας "καλησπέρα" σε σπαστά ελληνικά, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ με τη σειρά του τόνισε ότι "Από την πρώτη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο στο Λονδίνο ήταν ξεκάθαρη η ιδέα μου πως θέλω να δουλέψω στην ΑΕΚ. Με ενδιαφέρουν οι σύλλογοι που έχουν σκοπό και διάθεση να προοδεύσουν.Θα μπορούσα να είχα δουλέψει σε άλλα πρωταθλήματα, εξωτικά που προσφέρουν περισσότερα λεφτά και θεωρητικά είναι καλύτερα από το ελληνικό, αλλά πέρα από το οικονομικό με προσέλκυσε η ιδέα για να πετύχουμε μεσοπρόθεσμα κάποια πράγματα.Ελπίζω να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία".

Ο Χιμένεθ σε ερώτηση για το αν θα ζητήσει μεταγραφές σημείωσε ότι θέλει πρώτα να μάθει την ομάδα και μετά θα δει τις κινήσεις του. Πάντως τόνισε ότι "αυτή τη στιγμή αυτό που ζητάω και αυτό που προέχει είναι η σκληρή δουλειά".Ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε στη ��υνέχεια πως σίγουρα είναι μειονέκτημα να υπάρχει βαθμολογική διαφορά από την κορυφή και ειδικά όταν αυτό αφορά καλές ομάδες αλλά τόνισε ότι δεν πιστεύει πως έχει χαθεί κάποιος από τους στόχους της ομάδας. Δικός του στόχος, όμως, σημείωσε πως είναι "να κερδίζουμε το κάθε παιχνίδι που είναι μπροστά μας".

Ο Χιμένεθ αποκάλυψε ότι οι Τσιάρτας και Φερέρ του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την ΑΕΚ ενώ συμπλήρωσε πως ο Βαλβέρδε είναι φίλος του και χαίρεται που βρίσκεται στο ίδιο πρωτάθλημα.

Τέλος, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ σημείωσε ότι θέλει οι οπαδοί να είναι πάντοτε κοντά στην ομάδα και εκδηλωτικοί όπως στο αεροδρ��μιο, ενώ υπενθύμισε κάτι που είχε αποκαλύψει και από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πρόσληψη του από τους "κιτρινόμαυρους" ότι σπουδαίο ρόλο στην απόφαση του να αναλάβει τον "δικέφαλο" έπαιξε και το γεγονός ότι του δόθηκε πλήρης έλεγχος στις ακαδημίες της ομάδας. "Ένα από τα πράγματα που με έκαναν να έρθω στην ΑΕΚ είναι ότι έχω δουλέψει οκτώ χρόνια στις ακαδημίες της Σεβίλλης κι από εκεί αναδείχθηκαν 15 ποδοσφαιριστές. Θέλω και εδώ να λειτουργήσω με τον ίδιο τρόπο" τόνισε χαρακτηριστικά.