Ευθεία επίθεση κατά του τέως υφυπουργού Αθλητισμού έκανε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα.

Ο πρόεδρος της ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών) και αρχηγός του ΠΑΟΚ μίλησε για την κατάσταση του ελληνικού μπάσκετ καθώς και για την απόφαση να αποχωρήσει από την Εθνική.

«Με προβληματίζει και με στενοχωρεί ότι το καθεστώς του ελληνικού μπάσκετ παραμένει στάσιμο και δεν αλλάζει. Στην Ελλάδα κυριαρχεί η μία πλευρά χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγματεύσεις. Η ΕΟΚ διοργανώνει ένα ανασφάλιστο πρωτάθλημα, την Α2. με αποτέλεσμα η ανασφάλιστη εργασία να εξακολουθεί να υφίσταται αποτελώντας παγκόσμια πρωτοτυπία για τη χώρα μας» τονίζει ο τέως διεθνής μπασκετμπολίστας.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν βοήθησε η παρουσία ενός ανθρώπου του μπάσκετ, του Γιάννη Ιωαννίδη, στο υφυπουργείο Αθλητισμού, �� «Λάζος»… πήρε το όπλο του και άρχισε να βάλλει κατά του τέως υφυπουργού: «Ο κ. Ιωαννίδης το μόνο που έκανε ήταν να εκμεταλλευτεί το μπάσκετ για να φτιάξει την πολιτική καριέρα του. Τι να περιμένω όμως από έναν άνθρωπο ο οποίος έφερε τη διαφθορά με τις παράνομες ελληνοποιήσεις στο άθλημα; Ήταν ο πρώτος που έφερε ξένους παίκτες και τους έκανε Έλληνες με πλαστογραφίες».

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος τονίζει ότι από την Εθνική τον ανάγκασαν να φύγει λόγω της ενασχόλησης του με τον ΠΣΑΚ αλλά δεν το μετανιώνει κ��θώς πιστεύει ότι η μάχη δε θα πάει χαμένη και αργά ή γρήγορα θα αλλάξουν τα πράγμα στο γκρίζο τοπίο που λέγεται ελληνικό μπάσκετ. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ σχολιάζει θετικά τις αλλαγές στις διαγραμμίσεις και τους κανονισμούς που αποφάσισε η FIBA αλλά δεν μπορεί να μπει στον πειρασμό να σχολιάσει την ελληνική… καθυστέρηση: «Στην Ελλάδα όλα γίνονται καθυστερημένα και ανάποδα. Γι’ αυτό και δεν με εκπλήσσει που αποφάσισαν να γίνουν οι 4 πρώτ��ς αγωνιστικές του Κυπέλλου Ελλάδας με τους παλαιούς κανόνες και από την 5η και μετά να εφαρμοστούν οι νέοι»…