Στην έλλειψη αυτοπεποίθησης εστίασε το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού ο νέος τεχνικός της ομάδας, Ζεσουάλδο Φερέιρα, μιλώντας μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα με την Μπαρτσελόνα.


Ο Πορτογάλος προπονητής σημείωσε ότι το «τριφύλλι» έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης που θα οδηγήσουν αλλά τόνισε ότι διαπίστωσε πως στην ομάδα υπάρχουν οι βάσεις για τη δημιουργία μεγάλης ομάδας.


«Έχω πλέον μια πιο σαφή εικόνα για τις δυνατότητες της ομάδας μας. Βεβαίως αναφέρομαι στους παίκτες που έπαιξαν σήμερα. Η ιδέα ήταν να δω πώς αντιμετωπίζουν μια μεγάλη ομάδα» σημείωσε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού και συμπλήρωσε: «Η ομάδα ήταν καλή, έδειξε δυνατότητα να κλείνει χώρους και να συνδυάζεται. Αυτά που είδα, πάντως, είναι πως έχουμε μία ομάδα με καλό δυναμικό και δυνατότητες, συνεπώς μπορούμε να δουλέψουμε αυτό για να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα στο μέλλον. Είναι θέμα εμπιστοσύνης, να καταλάβουν οι παίκτες ότι μπορούν να αντιδράσουν και να έχουν αυτοπεποίθηση».


Ο Φερέιρα δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια: «Με φιλάθλους που έχουν τέτοια θέρμη και πάθος μπορούμε και πρέπει να κάνουμε μια ομάδα πολύ πιο ισχυρή.Μια ομάδα που θα εκφράζει το πάθος τους».

Κίνδυνος τιμωρίας από ΟΥΕΦΑ για το τριφύλλι


Μπορεί ο Φερέιρα να εντυπωσιάστηκε από το πάθος των οπαδών του «τριφυλλιού» αλλά η ΟΥΕΦΑ έχει άλλη γνώμη.


Στην έκθεση της γίνεται αναφορά στη χρήση λέιζερ, φωτοβολίδων και κροτίδων από τους φιλάθλους ενώ ιδιαίτερα στάθηκε ο παρατηρητής της ΟΥΕΦΑ στην είσοδο ενός φιλάθλου στον αγωνιστικό χώρο που έκανε χειρονομία στο Μέσι.


Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμωρία μίας ή και δύο αγωνιστικώνστον Παναθηναϊκό καθώς οι «πράσινοι» είναι ήδη υπότροποι από την αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ τον Μάρτιο του 2009.