Τον Ντέιβιντ Ρουντίσα και την Μπλάνκα Βλάσιτς ανακύρηξε αθλητές της χρονιάς η IAAF, σε μια ειδική τελετή που έγινε στο ετήσιο γκαλά της, στο Μόντε Κάρλο.

Ο 21χρονος Κενυάτης ήταν υποψήφιος για πρώτη φορά και κατάφερε να ξεπεράσει κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου στίβου, όπως οι Mπολτ, Γκέι και Θόρκιλντσεν: «το να είσαι Αθλητής της Χρονιάς είναι ένα απίστευτο επίτευγμα και μεγάλη τιμή, κάτι που όλοι οι αθλητές θέλουμε να πετύχουμε», είπε ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 800μ..

Ο Ρουντίσα ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ (01:41.01) βελτιώνοντας την κορυφαία επίδοση δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες και ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 12 συνεχόμενες νίκες.

«Δεν θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο, είναι απίστευτο. Είμαι περήφανη και νιώθω ιδιαίτερη τιμή», δήλωσε η Βλάσιτς παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Η 27χρονη Κροάτισσα αναδείχθηκε νικήτρια στους 18 από τους 20 αγώνες που μετείχε, μεταξύ των οποίων το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού στη Ντόχα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βαρκελώνη και το Διηπειρωτικό στο Σπλιτ.