Εντείνονται από την εισαγγελία οι έρευνες για την ύπαρξη κυκλωμάτων που λυμαίνονται το χώρο του ποδοσφαίρου. Η εισαγγελική έρευνα αποκάλυψε κέρδη 10 εκατομμυρίων ενός παίκτη σε συνολικό ποντάρισμα ενός εκατομμυρίου στο ίντερνετ ενώ ήδη το ΣΔΟΕ έχει ανοίξει 20 τραπεζικούς λογαριασμούς προέδρων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Ο παίκτης ανήκει στον κατάλογο όσων συμμετείχαν σε ��λεκτρονικό ποντάρισμα στο ίντερνετ που έστειλε στην Εισαγγελία η Τράπεζα της Ελλάδος. Ένας άλλος παίκτης φέρεται να πόνταρε σε ένα από τα 27 παιχνίδια που ελέγχονται ως ύποπτα για στήσιμο 6.000 ευρώ επί επτά φορές στο ίδιο αποτέλεσμα. Κι ένας άλλος να κέρδισε 60.000 ευρώ από έναν και μόνο αγώνα.

Αυτά είναι μερικά από τα παραδείγματα που αλιεύει η δικαστική έρευνα για τα 27 ύποπτα ως στημένα παιχνίδια τα οποία έστειλε η ΟΥΕΦΑ στις Ελληνικές Αρχές. Η έρευνα διενεργείται από το ΣΔΟΕ υπό την επίβλεψη της αρμόδιας εισαγγελέα και ήδη έχουν ανοιχθεί 20 τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ομάδων που εμφανίζονται στα υπό έρευνα παιχνίδια. Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πώς υπό έρευνα δεν είναι μόνο παράγοντες ομάδων αλλά και ποδοσφαιριστές, διαιτητές και προπονητές. Για αυτό το λόγο έχουν ζητηθεί από την ΕΠΟ τα φύλλα αγώνα όλων αυτών των παιχνιδιών ώστε να βρεθούν όλοι οι συμμετέχοντες παίκτες, προπονητές και διαιτητές.

Αναζητείται επίσης ο ομφάλιος λώρος μεταξύ μάναντζερ ποδοσφαιριστών και οπαδικών συνδέσμων οι οποίοι διακινούσαν τις πληροφορίες. Άλλωστε ήδη δυο μεγαλομάνατζερ βρίσκονται στο στόχαστρο καθώς βρέθηκαν δεκάδες -αδήλωτα- εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους.

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο κατάλογος με τα κερδισμένα δελτία άνω των 1.000 ευρώ για τα συγκεκριμένα παιχνίδια, τα οποία έστειλε ο ΟΠΑΠ. Είναι προφανές ότι αυτά τα πρόσωπα θα κληθούν ως μάρτυρες κατ΄ αρχήν και θα ανοιχθούν οι τραπ��ζικοί λογαριασμοί τους.

Στην εισαγγελία υπάρχει ακόμα η λίστα, όπως την κατήρτισε η Τράπεζα της Ελλάδας, με τα 948 πρόσωπα που πόνταραν στα συγκεκριμένα παιχνίδια μέσω ιντερνετικού στοιχήματος. Η έρευνα συνεχίζεται και φαίνεται ότι βγάζει πολλά λαυράκια...