Συνέντευξη… εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης στο «Goal» στο οποίο μεταξύ άλλων τόνισε ότι για την αποχώρηση του μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν εξωγενείς παράγοντες.


Ο πρώην προπονητής του «δικεφάλου του Βορρά» τόνισε ότι δεν αθέτησε την υπόσχεση του προς τους φιλάθλους (αλλά και τον εαυτό του) όταν είχε πει πως «εγώ ήρθα για να παλέψω και δεν τα παρατάω» καθώς η απόφαση για την αποχώρηση του λήφθηκε από κοινού με τη διοίκηση και ήταν για το καλό της ομάδας: «Δεν είμαι λιγόψυχος. Ήξερα ότι ήρθα σε μια μεγά��η ομάδα, η οποία είχε τρομερές πιέσεις. Θεωρώ ότι κάναμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο της ομάδας και είδαμε ότι εφόσον θέλουμε το καλό της κρίναμε σκόπιμο ότι έπρεπε να προκαλέσουμε κάτι ώστε η ομάδα πραγματικά να μπορέσει να αλλάξει ρότα. Πιστεύω ότι πήραμε την πιο σωστή απόφαση. Σίγουρα για μένα δεν ήταν ό,τι καλύτερο για πολλούς και διάφορους λόγους. Ό,τι κάνω το κάνω με τη λογική που έχω ως άνθρωπος και ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει εάν έκανα καλά ή όχι».


Ο κ. Δερμιτζάκης αφού σημείωσε πως προσπάθησε να εμφυσήσει επιθετική νοοτροπία στην ομάδα και υπογράμμισε ότι τα οικονομικά προβλήματα σαφώς και επηρεάζουν το γενικότερο κλίμα, υποστήριξε ότι στην απομάκρυνση του διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο και άτομα εκτός της ομάδας: «Υπήρξαν εξωγενείς παράγοντες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση μου, τους οποίους όλοι ξέρουμε και τους οποίους εγώ δεν μπορώ να ελέγξω και ούτε έχω τη διάθεση να το κάνω και δεν είναι η δουλειά μου εν κατακλείδι».


Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, τέλος, δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του προέδρου του ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη, για τον οποίο σημείωσε ότι «αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δουλεύει πολύ για την ομάδα που αγαπά υπερβολικά, τον ΠΑΟΚ».