Επί παντός επιστητού μίλησε ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος Φερνάντο Σάντος.


Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην εφημερίδα Goal αποκάλυψε τα σχέδια του για την Εθνική ομάδα και εξέθεσε τις απόψεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο.


«Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει ποιότητα και ικανότητα. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν είναι τεμπέλης, έχει φιλότιμο αλλά και μια ιδιαιτερότητα: θέλει να καταλάβει γιατί πρέπει να κάνει αυτό που του ζητάς να κάνει. Αν του το εξηγήσεις είναι πά��τα πρόθυμος να το κάνει. Και ο Έλληνας όταν βάζει κάτι στο μυαλό του, τελικά το πετυχαίνει. Απλώς υπάρχει μεγάλη αναβλητικότητα, πολύ συζήτηση για το... “αν θα κάνουμε αυτό ή το άλλο”» υπογράμμισε με περίσσεια δόση αληθείας ο «καπετάνιος» της Εθνικής Ελλάδας.


Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλυσε στη συνέχεια το πλάνο του για την οργάνωση και αναβάθμιση των εθνικών ομάδων της χώρας σε όλες της ηλικίες. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενιαίας φιλοσοφίας και στυλ παιχνιδιού, προπονήσεις κάθε δυο μήνες για 2-3 ημέρες στις εθνικές ομάδες, πρωτάθλημα νέων Superleague αλλά και εφαρμογή του «ισπανικού μοντέλου» με πρωτάθλημα με τις δεύτερες ομάδες των ομάδων που συμμετέχουν στην Superleague (με άνοδο και υποβιβασμό). δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκλέκτορας της Εθνικής.


«Tο ελληνικό ποδόσφαιρο με βάση την κουλτούρα του ελληνικού λαού πρέπει επιτέλους να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα. Tο ταλέντο υπάρχει. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι να δημιουργήσουμε αυτό το μοντέλο ποδοσφαίρου. Αυτήν τη στιγμή, για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν παίζεται ποδόσφαιρο, αλλά... μπάλα! Tο ταλέντο είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου, αλλά πρέπει να μπει και σε κάποιους κανόνες. Είναι σαν να λέμε ότι έχω 500 πίνακες ζωγραφικής, αλλά δεν έχω τοίχο στο σπίτι ��ου για να τους βάλω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκλέκτορας της Εθνική.