Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη θα συνεδριάσει το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που συγκροτήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Γενική Συνέλευση του συλλόγου. «Προσπαθούμε όλοι για το καλό του Παναθηναϊκού», ήταν το σχόλιο του προεδρεύοντος α��τιπροέδρου Γιάννη Βεκρή, μετά το τέλος της.

Στο νέο Δ.Σ. μετέχουν, έπειτα από πρόταση της πλευράς Βαρδινογιάννη που πρότεινε και πρόσωπα κοινής αποδοχής, οι Γιάννης Β. Βαρδινογιάννης, Νίκος Βαρδινογιάνης, Βαγγέλης Σαμαράς, Αργύρης Μήτσου, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, Σωτήρης Λουμίδης, Γιάννης Βεκρής, Γιώργος Νίκας, Δημήτρης Γόντικας, Λεωνίδας Πολέμης, Παναγιώτης Δάβαρης, Σωτήρης Λουμίδης, Εμαννουήλ Πενθερουδάκης. Η πλευρά Βγενόπουλου όρισε τους Λομβάρδου και Μαυροκουκουλάκη, ο Αδαμάντιος Πολέμης τους Νίκα, Ξύλα και τον εαυτό του, ο Ζολώτας τον εαυτό του, ο Παύλος Γιαννακόπουλος τον εαυτό του και ο Ερασιτέχνης τον Θανάση Γιαννακόπουλο.

Στην διάρκεια της γενικής συνέλευσης διαβάστηκε έγγραφη ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σε αυτήν αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η βούληση μας να μη λειτουργούμε ως κατέχοντες το πλειοψηφικό ποσοστό παραμένει ακλόνητη. Αυτό άλλωστε εφαρμόζουμε στην πράξη με τις ενέργειες μας από την στιγμή που διατυπώσαμε την θέση μας αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, στη γενική συνέλευση που πραγματοποιείται σήμερα αρχικός στόχος ήταν να ορίσουμε στο Δ.Σ. έξι μέλη. Επιθυμία μας ήταν οι υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. να πληρωθούν από άτομα με διάθεση για προσφορά στην ομάδα, γνώσεις και κύρος που θα συμβάλλουν στην έξοδο από την σημερινή κρίση. Εντούτοις με εξαίρεση την πρόταση του κ. Δάβαρη για τον ορισμό στο Δ.Σ. του κ. Λουμίδη, την οποία και αποδεχτήκαμε, δεν κατέστη εφικτό να βρεθούν νέα πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Ως εκ τούτου, με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού και με δεδομένη την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί το ΔΣ σε σώμα για να εξασφαλιστεί η λειτουργία της ΠΑΕ, προτείνουμε και πρόσωπα που στο παρελθόν είχαν οριστεί κοινή συναινέσει μεταξύ των μετόχων. (...)

Βασικό μέλημα όλων, ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη στιγμή, πρέπει να είναι το καλό του Παναθηναϊκού. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να εργαστεί η διοίκηση περισσότερο και πιο εντατικά από ποτέ. Ο Παναθηναικός πρέπει να προχωρήσει μπροστά».