Με τρίμηνη φυλάκιση και αποκλεισμό από κάθε χώρο για την επόμενη εξαετία τιμωρήθηκε οπαδός της αγγλικής Στιβενέιτζ ο οποίος είχε γρονθοκοπήσει ποδοσφαιριστή της ομάδας του πριν από περίπου ένα μήνα!


Οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδος είχαν εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο για να γιορτάσουν τη μεγάλη νίκη με 3-1 επί της Νιούκαστλ στο Κύπελλο όταν ένας εξ αυτών, ο Ρόμπερτ Φίτζεραλντ, φάνηκε να χτυπά στο πρόσωπο τον Σκοτ Λερντ, έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας του!


Οι περισσότεροι υπέθεσαν ότι θα έγινε κατά λάθος πάνω στη χαρά των πανηγυρισμών, ωστόσο το βίντεο ήταν αδιάψευστος μάρτυρας και έδειχνε καθαρή πρόθεση του Φίτζεραλντ να χτυπήσει τον παίκτη της Στίβενειτζ.


Ο Φίτζεραλντ τελικά παραδέχθηκε την ενοχή του και στο δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι για όλα φταίει το ότι ο Λερντ γιατί δεν είχε φερθεί σωστά στη νυν κοπέλα του ίδιου όταν αυτή τα είχε με τον παίκτης της Στίβενειτζ!


Προφανώς ο ερωτιάρης φίλαθλος δε μπορούσε να το αντέξει αυτό και είπε μέσα στην αναμπουμπούλα να τιμωρήσει τον «παλιοχαρακτήρα» Λερντ που δεν ήταν καλός εραστής όταν είχε σχέση μαζί με την τωρινή δική του σύντροφο!