Μπορεί να ανακοινώθηκε μόλις χθες Παρασκευή η ποινή δύο αγωνιστικών στον Μιραλάς, ωστόσο η έφεση που κατέθεσε το ίδιο απόγευμα ο Ολυμπιακός πρόλαβε, εκδικάστηκε και δικαίωσε την ομάδα του Πειραιά. Μάλιστα, έφεση για ανατροπή της ποινής των δύο αγωνιστικών κατέθεσε και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, ζητώντας την τιμωρία του Μιραλάς με μία και όχι δύο αγωνιστικές.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων: «Η Επιτροπή Εφέσεων συνεκδίκασε τις εφέσεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Ανδρέα Φάκου και του ποδοσφαιριστή Κέβιν Μιραλάς κατά της υπ' αριθ. 58/2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής. Απέρριψε την έφεση του ποδοσφαιριστή και έκανε την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα. Συνεπώς, ο Κέβιν Μιραλάς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και πρόστιμο 80 ευρώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός μέσω των νομικών του εκπροσώπων επικαλέστηκε στην ΕΠΟ τις δεδικασμένες υποθέσεις των Βιεϊρίνια, Καρεμπέ, αλλά και του Ισά. Επίσης υπογράμμισαν ότι η κίνηση του Μιραλάς στην Τούμπα συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά και όχι απόπειρα βιαιοπραγίας ή εξύβριση, που επισύρει τιμωρία δύο αγωνιστικών.

Η τριμελής επιτροπή εφέσεων, γύρω στις 10:30, αποχώρησε για να παρακολουθήσει το βίντεο με την φάση της αποβολής, αναζήτησε στο αρχείο της τις αποφάσεις που επικαλέστηκε ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια προχώρησε στην τελική της απόφαση, η οποία ουσιαστικά δίνει την άδεια στο Βέλγο να αγωνιστεί κόντρ�� στον Άρη, στην αναμέτρηση που ξεκινά στις 19:30 το βράδυ του Σαββάτου.