Το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός πέταγε και διέλυσε την Σιένα, συντρίβοντάς την με 48 πόντους διαφορά. 48 ώρες μετά, όμως, το παιχνίδι ήταν διαφορετικό και το ποτήρι που ήπιαν οι ερυθρόλευκοι πικρό, καθώς όχι απλά ηττήθηκαν αλλά διασύρθηκαν από την ομάδα που προχθές είχαν διασύρει. Το χειρότερο όμως είναι ότι με τη νίκη της η Σιένα πήρε το πλεονέκτημα της έδρας και αν την εκμεταλλευθεί στα επόμενα δύο παιχνίδια, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ιταλία, τότε θα πετάξει τον Ολυμπιακό εκτός του φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Οι ιταλοί μετά από ένα μοιρασμένο παιχνίδι στο πρώτο πεντάλεπτο, πήραν προβάδισμα οκτώ πόντων δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου (12-20 στο 8’) που έφτασε και στους 12 λίγο αργότερα (12-24, 12’). Κάπως έτσι πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησαν μέχρι το τέλος. Βέβαια, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο και το τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει αλλά όποτε έφτανε στους πέντε πόντους, αμέσως οι ιταλοί κατάφερναν να ξαναφέρουν την διαφορά σε απόσταση ασφαλείας.

Κάπως έτσι προς το τέλος η διαφορά αυξήθηκε, αλλά αυτό μικρή σημασία είχε, όπως αποδείχθηκε ότι μικρή σημασία είχε και η νίκη με 48 πόντους την Τρίτη. Το σκορ πλέον στην σειρά είναι 1-1 και τα επόμενα δύο παιχνίδια στην Σιένα, που έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού και αν καταφέρει να εκμεταλλευθεί αυτό το πλεονέκτημα, θα αφήσει έξω από την τετράδα την ελληνική ομάδα. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να σπάσουν την έδρα της Σιένα αν θέλουν να προκριθούν στο φάιναλ φορ.

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 31-39 (ημίχρονο), 51-61, 65-82 (τελικό αποτέλεσμα).