Παραμένει τελικά στις ίδιες ημερομηνίες το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 6 - 8 Μαϊου, ωστόσο άλλαξε το ωρολόγιο πρόγραμμα κατόπιν του γνωστού αιτήματος της Μακάμπι Τελ Αβίβ που απειλούσε να μην συμμετάσχει στην διοργάνωση λόγω της "Yom Hazikaron".

Η συγκεκριμένη είναι ημέρα μνήμης για τους πεσόντες στρατιώτες και τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, σημαντική για το Ισραήλ, για την οποία μάλιστα ο νόμος απαγορεύει την συμμετοχή σε οποιουδήποτε είδους ψυχαγωγική ή αθλητική δραστηριότητα μετά τις 8.00 το βράδυ.

Η Ευρωλίγκα δεν άλλαξε μεν τις ημερομηνίες διεξαγωγής του φάιναλ φορ, όπως ήταν το αίτημα της Μακάμπι, έκανε ωστόσο δεκτό το αίτημά της για αλλαγή των ωρών διεξαγωγής των αγώνων. Έτσι, το τζάμπολ του τελικού θα δοθεί στις 17:30 ώρα Ελλάδας, ενώ τρεις ώρες νωρίτερα θα διεξαχθεί ο «μικρός τελικός» (μόλις στη 13:30 τοπική ώρα).

Ο Παναθηναϊκός θα ριχτεί χρονικά πρώτος στη «μάχη» του φάιναλ φορ, καθώς στον πρώτο ημιτελικό θα αντιμετωπίσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας της 6ης Μαΐου τη Σιένα, ενώ θα ακολουθήσει στις 22:00 το βράδυ ο δεύτερος ημιτελικός με την Μακάμπι Τελ Αβίβ να αντιμετωπίζει το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια (αγωνίζονται στον πέμπτο και τελευταίο μεταξύ τους προημιτελικό την Πέμπτη).