Παραλίγο ατύχημα στον δεύτερο αγώνα του Moto GP στην Χερέθ, όταν ο Βαλέντινο Ρόσι παρέσυρε τον Κέισι Στόνερ στην προσπάθειά του να τον προσπεράσει για να πάρει την δεύτερη θέση! Οι πτώσεις κατά την διάρκεια της κούρσας δεν έλειψαν, ενώ νικητής αναδείχθηκε ο Χόρχε Λορένθο.

Στον 8ο γύρο του αγώνα ο Ρόσι αποπειράθηκε να προσπεράσει τον Στόνερ, όμως, έπεσε πάνω στην μηχανή του και τον έβγαλε εκτός αγώνα. Με την βοήθεια των ανθρώπων της πίστας ο αναβάτης της Ducati μπόρεσε να συνεχίσει, ενώ ο Στόνερ πάλευε μόνος του να σηκωθεί χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, ο αναβάτης της Honda εγκατέλειψε κάθε προσπάθεια και... «στόλισε» με μια άσεμνη χειρονομία τον Ρόσι και τους βοηθούς του.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να ήταν... ματιασμένοι, αφού μόνο ο Λορένθο δεν έπεσε από την σέλα του και ήταν εκείνος που τερμάτισε πρώτος.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ντάνι Πεδρόσα και στο τρίτο ο Νίκι Χέιντεν, ενώ την 5αδα συμπλήρωσαν οι Βαλεντίνο Ρόσι και Έκτορ Μπαρμπερά.

Ο Λορένθο προηγείται στην μέχρι στιγμής βαθμολογία με 45 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Πεδρόσα με 36 και τον Στόνερ με 25.