Μπορεί η συζήτηση για τη διαιτησία στον αγώνα του ΟΑΚΑ να έχει… φουντώσει, αλλά ο παρατηρητής του αγώνα έδωσε τη δική του απάντηση.

Ο Νίκος Ζαβλάνος, παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα και μέλος της ΚΕΔ, χαρακτήρισε τη διαιτησία του ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ «άριστη».

Παναθηναϊκός: «Αναζητούν άλλοθι»

Σε ανακοίνωση-απάντηση στους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού περί αδικίας προέβη η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κάνοντας λόγο για « συμπεριφορές που υπηρετούν μόνο τη βία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ομάδα μας ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό σε τρεις συνεχόμενους αγώνες. Η διαιτησία έκανε λάθη εις βάρος του Παναθηναϊκού, αλλά εμείς συνειδητά και υπεύθυνα αποφύγαμε τις δημόσιες καταγγελίες σε βάρος της, γιατί τέτοιες συμπεριφορές υπηρετούν μόνο τη βία.

Άνθρωποι του Ολυμπιακού, αντί να συμβουλεύσουν τους παίκτες της ομάδας τους να παίζουν καλό μπάσκετ και να σταματήσουν να προκαλούν τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ρίχνοντας εναντίον τους μπουκάλια -με αψευδή μάρτυρα σχετικό βίντεο- αναζητούν με αγωνία άλλοθι για τις ήττες τους, επιτιθέμενοι σε φανταστικούς εχθρούς και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του φίλαθλου κόσμου της Ελλάδας. Μάταιος κι αυτή τη φορά ο κόπος τους».