Με ανακοινώσεις και εκατέρωθεν «βολές» για την διαιτησία, τα επεισόδια και τις συνθήκες του αγώνα συνεχίζουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ΑΕΚ και Ατρόμητος.

«Είμαστε, και το νιώθουμε, οι ηθικές νικητές του παιχνιδιού. Χαρίζουμε όμως αυτόν τον τίτλο στην ΑΕΚ, για τον οποίο οι υγιείς φίλαθλοι της γνωρίζουν ότι είναι ένας τίτλος που κατακτήθηκε ως «τρόπαιο ενός πολέμου» με τον πιο ανήθικο τρόπο: Με την έλλειψη σεβασμού στον αντίπαλο, με σκηνές ντροπής που έκαναν τον γύρο της Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου, με επιθέσεις εναντίον των παικτών μας, των οικογενειών τους, των μελών του διοικητικού συμβουλίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ατρόμητος.

Κατηγορώντας την διαιτησία και καταλογίζοντας ευθύνες στην ΕΠΟ να οργανώσει τον τελικό, η ομάδα του Περιστερίου συνεχίζει: «η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που δεν χρειάζεται δεκανίκια για να πάρει ένα τίτλο αλλά διοικείται από παράγοντες που προσπαθούν με τις ενέργειες και τις συμπεριφορές τους να κάνουν ότι είναι δυνατό για να την καταντήσουν μικρή. Χαρίζουμε αυτόν τον «πέτσινο» τίτλο και ως ανταμοιβή μας έχουμε την καθολική αναγνώριση του φίλαθλου κόσμου ακόμα και των υγειών σκεπτόμενων φιλάθλων της ΑΕΚ».

«Η πικρία για την μη κατάκτηση του Κυπέλλου από μία ομάδα γειτονιάς, όπως είναι ο Ατρόμητος ή Χαλκηδόνα ή όπως αλλιώς θα λέγεται αύριο, είναι απολύτως κατανοητή, αλλά δεν επιτρέπει στην ιστορία και στο μέγεθος της ΑΕΚ να ασχοληθεί με τη γραφική διοίκηση του κ. Σπανού και τα όσα επικαλείται σε μια αστεία ανακοίνωση που εξέδωσε χωρίς φραγμούς και αξίες», απαντά η ΑΕΚ.

Στην ανακοίνωσή της, η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αναφέρει πως η διοίκησή της καταδίκασε απερίφραστα τα επεισόδια μετά τη λήξη του αγώνα με δηλώσεις του Προέδρου της και υπογραμμίζει: «το κοινωνικό φαινόμενο της βίας πρέπει να απασχολήσει την Πολιτεία και την Αστυνομία και να είναι σίγουροι ότι όταν το κάνουν θα βρουν συμμέτοχους όλους τους υγιείς συλλόγους και παράγοντες και πρώτη από όλους την ΠΑΕ ΑΕΚ που με κάθε τρόπο και όπου έχει τη δυνατότητα θα συνεισφέρει στην πρόληψη και στην εξυγίανση».

Δείτε πλάνα από τα επεισόδια που ντρόπιασαν για ακόμα μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο