Καλές εντυπώσεις άφησε η εθνική ομάδα ανσάμπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Πορτογαλία, καθώς κατέλαβε την 9η θέση στον σύνθετο αγώνα με 49,350 βαθμούς!

Οι Μαριάνθη Ζαφειρίου, Σταυρούλα Σαμαρά, Βασιλεία Ζάχου, Ελένη Δόικα, Αλεξία Κυριαζή και Μαρία Χριστίνα Παπαρίζου κατέλαβαν την 11η θέση στις 5 μπάλες με 24,750 βαθμούς και την ένατη θέση στις 3 κορδέλες/2 στεφάνια με 24,600 βαθμούς. Μάλιστα, τα κορίτσια μας έχασαν για μόλις 0,300 βαθμούς την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα του τελικού.

Θετική παρουσία είχαν και οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες του ατομικού, με μοναδική απούσα την Μιχαέλα Μεταλλίδου, η οποία προέρχεται από τραυματισμό και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μινσκ (27-29 Μαΐου).

«Η συνολική μας παρουσία ήταν πολύ ενθαρρυντική. Αφήσαμε πίσω μας ομάδες που πέρυσι μας είχαν υποσκελίσει και δείξαμε μεγάλη πρόοδο συγκριτικά με την προηγούμενη εμφάνισή μας στην Καλαμάτα. Μετά από αυτόν τον αγώνα, τα κορίτσια μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με αισιοδοξία και με την πίστη ότι ο στόχος της εισόδου στη 12άδα του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι εφικτός», τόνισε η ομοσπονδιακή προπονήτρια. Τζένη Παπαδοπούλου.