Πρώτη ανάρτηση: 22/06/2011 19.03

Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο δρομολογεί η σύλληψη δέκα παραγόντων που φέρονται να εμπλέκονται στα 41 παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος που είχε υποδείξει η UEFA ως στημένα ή ύποπτα παιχνίδια. Αυτήν την ώρα οδηγούνται στον ανακριτή οι δέκα, αφού προηγουμένως πήγαν στον εισαγγελέα και ασκήθηκαν σε βάρος τους ποινικές διώξεις με 12 εξαιρετικά βαριές κατηγορίες, από τις οποίες οι έξι κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα να παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι να απολογηθούν στον ανακριτή, ��πό τον οποίο θα ζητήσουν προθεσμία, καθώς η δικογραφία μαζί με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αριθμεί 100.000 σελίδες και μεταφέρεται με... καρότσι από τον εισαγγελέα στον ανακριτή.

Όλα ξεκίνησαν με μία ξαφνική και οργανωμένη επιχείρηση που ξεκίνησε το απόγευμα και συνεχίστηκε όλη τη νύχτα σε όλη τη χώρα, κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξαν και αρκετές προσαγωγές, ενώ επίσημο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας ανεβάζει τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση σε 70 και δημοσιογραφικές πληροφορί��ς ανεβάζουν τον αριθμό σε 85!!!

Οι δέκα συλλήψεις, αναμεσά τους και ιδιοκτήτες ΠΑΕ, έγιναν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη μετά από την γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας, ενώ προσήχθησαν και τουλάχιστον 20 ακόμα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία εμπλέκονται σε παράνομα στοιχήματα. Στην διάθεση του star.gr είναι όλα τα ονόματα, αλλά βάσει νόμου οφείλουμε να περιμένουμε την σχετική εισαγγελική διάταξη που θα επιτρέπει την δημοσιοποίησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα είναι ιδιοκτήτης ομάδας που εξασφάλισε συμμετοχή τη νέα σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πρόεδρος άλλης επαρχιακής ομάδας της Σούπερ Λίγκας, πρόεδρος και ιδιοκτήτης ομάδας της Β' Εθνικής (δυο διαφορετικά πρόσωπα), ένας προπονητής ομάδας, δύο μάνατζερ και πρώην ποδοσφαιριστής.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στη λίστα των υπόπτων υπάρχουν και άλλοι πρώην και νυ�� ποσοσφαιριστές, διαιτητές, παράγοντες, αλλά και άτομα που φέρονται να έχουν σχέση με το παράνομο στοίχημα. Μάλιστα, σε άλλη παράλληλη έρευνα ελέγχεται επίσης αν συμμετείχαν σε παρανομες δραστηριότητες τέσσερις διαιτητές της Superleague, καθώς και αντιπρόεδροι και πρώην πρόεδροι ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εντόπισαν και κατάσχεσαν μεταξύ άλλων δύο πιστόλια και έναν σιγαστήρα (!!!), κομπιούτερ και κινητά, πολλά κουπόνια στοιχήματος με διάφορα ποσά, αποδεικτικά ανάληψης διαφόρων ποσών αλλά και 18.000 δολάρια και 3.500 ευρώ. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε από το ΣΔΟΕ, μετά από εισαγγελική παραγγελία, ενώ για τον εντοπισμό των υπόπτων υπήρξε και συνδρομή των ανδρών της ΕΥΠ καθώς κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας παρακολουθήθηκαν τα τηλέφωνα των υπόπτων μέσω του περίφημου σούπερ κοριού...