Την συνέχεια της κάθαρσης στον χώρο του ποδοσφαίρου προανήγγειλε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Ηρακλείου Μανόλη Κεφαλογιάννη για το θέμα της αδειοδότησης του ΟΦΗ.

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στις συλλήψεις και τις προσαγωγές που έχουν γίνει αναφορικά με την υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένα άρρωστο σύστημα. Στις 5 Μαΐου είχε γίνει σύσκεψη και ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για όλα... και λήφθηκαν αποφάσεις. (...) Αυτά που έγιναν χθες ήταν το πρώτο βήμα. Ήταν αποτέλεσμα εκείνης της σύσκεψης».

Μάλιστα, ο υπουργός Πολιτισμού πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολές για να μην σταματήσουμε πουθενά. Ο πρωθυπουργός μίλησε για αποκατάσταση της ευνομίας και για ένα κράτος δικαίου. Λέγαμε πού πήγαν τα λεφτά. Να που πήγαν τα λεφτά».

Κλείνοντας, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε: «Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Χωρίς φόβο και στημένους αγώνες. Αποφασίστηκε η επίσπευση του νομοσχεδίου για τη βία στα γήπεδα. Θα πιεστεί η ΕΠΟ να αυστηροποιήσει τις ποινές. Είχα πει αν δεν το κάνει το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατική τηλεόραση. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δώσει τέλος. Εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ, εντατικοποίηση των ελέγχων που γίνεται στις λέσχες. Αυτά που λέμε τα εννοούμε».