Τι κι αν η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι Αγγλία, βόρειος Ιρλανδία, Σκωτία και Ουαλία θα «κατεβάσουν» κοινή ποδοσφαιρική ομάδα έπειτα από 52 χρόνια; Οι δύο τελευταίες χώρες διέψευσαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, εκθέτοντας τους διοργανωτές!

Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων ομοσπονδιών έκαναν από το πρωί της Τρίτης ένα μαραθώνιο meeting και η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι υπήρξε συμφωνία.

«Χρειάστηκε να γίνει προεργασία έξι χρόνων για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έπειτα από μεγάλη σκέψη από όλα τα εμπλεκόμενα κράτη που αρχικά έπρεπε να αναγνωρίσουν και να σεβαστούν το ένα το άλλο και στη συνέχεια να λύσουν το πρόβλημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Βρετανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Άντι Χαντ και συνέχισε: «σεβόμαστε πλήρως όλα κράτη ξεχωριστά σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, αλλά το 2012 θα αγωνιστούμε ως ενιαίο κράτος».

Τζάμπα η χαρά, τζάμπα και οι ανακοινώσεις όμως... Σκωτία και Ουαλία μάλλον δεν συμφώνησαν ποτέ!

«Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι εκδόθηκε μία τέτοια ανακοίνωση από τη Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή. Δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με την Ολυμπιακή ομάδα που θα δημιουργηθεί για το 2012», δήλωσε ο πρόεδρος της σκωτσέζικης ομοσπονδίας ποδοσφάιρου, Τζορτζ Πιτ, ενώ ο πρόεδρος της ουαλικής ομοσπονδίας, Φιλ Πρίτσχαρντ τόνισε: «δηλώνω ότι το τελευταίο διάστημα δεν φτάσαμε ποτέ σε συμφωνία για κοινή εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε, αλλά όλοι αυτοί εκεί είναι μια ευτυχισμένη ατμόσφαιρα...