Κοντέυει να συμπληρωθεί εβδομάδα από την κατάκτηση του NBAαπό τους Ντάλας Μάβερκις, ωστόσο οι πανηγυρισμοί δεν λένε να κοπάσουν στην πόλη. Ωστόσο αυτό που συγκίνησε περισσότερο τον Ντιρκ Νοβίτσκι, τον γερμανό σουπερστάρ που οδήγησε την ομάδα του στον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, ήταν τα συγχαρητήρια που δέχτηκε από την Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Νοβίτσκι είναι ο πρώτος γερμανός μπασκετμπολίστας που κατακτά τον τίτλο στο ΝΒΑ, το περίφημο αμερικανικό πρωτάθλημα των υπερφυσικών σούπερ-σταρ. Έτσι λοιπόν, η καγκελάριος μπορεί να κάνει τσιγκουνιές στα χρήματα που μας δανείζει για την διαχείριση του ελληνικού χρέους, απέστειλε όμως απλόχερα και χωρίς φειδώ ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Νοβίτσκι.

Σε αυτό η πρώτη κυρία της Γερμανίας, που είναι γνωστή για τα φίλαθλα αισθήματά της και πέρυσι τέτοιες μέρες έτρεχε στη Νότιο Αφρική για να δει το Μουντιάλ, εξαίρει τον Νοβίτσκι για «την επιμονή, την εργατικότητα και την εξαιρετική απόδοσή του». Υπενθυμίζεται ότι ο ύψους 2,13 μ. γερμανός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με μέσο όρο 22,9 πόντους και πρώτος ριμπάουντερ με μέσο όρο 8,5 στην ομάδα των πρωταθλητών του Ντάλας.

Δείτε στο βίντεο την υποδοχή της ομάδας στους δρόμους της πόλης...