Τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στην Β' Εθνική κατηγορία και τον αποκλεισμό εφ' όρου ζωής από το ποδόσφαιρο των Αχιλλέα Μπέου και Μάκη Ψωμιάδη, ανακοίνωσε τα ξημερώματα η πειθαρχική επιτροπή της Super League, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση για τα στημένα παιχνίδια.

Εκτός από τον υποβιβασμό, οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 300.000 ευρώ η καθεμία, ενώ οι κ.κ. Ψωμιάδης και Μπέος με 90.000 ευρώ ξεχωριστά. Επίσης, αθωώθηκε ο Γιάννης Παπακώστας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η επιτροπή αποδέχεται τις κατηγορίες που αποδίδονται στους τιμωρηθέντες και γι’ αυτό επέβαλε τις αντίστοιχες ποινές (αριθμός απόφασης 204/2011 για Ολυμπιακό Βόλου και Αχιλλέα Μπέο και 205/2011 για Καβάλα και Μάκη Ψωμιάδη), ενώ οι τιμωρηθέντες αναμένεται να υποβάλλουν έφεση.

Πρακτικά, ο υποβιβασμός συνεπάγεται η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία! Όσο για την συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League; Δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδ��κήσει η απόφαση, κάτι που αν γίνει η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από τα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η συνεδρίαση της πειθαρχικής επιτροπής ξεκίνησε στις 13:00 της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δείτε αναλυτικά τις αποφάσεις κάνοντας κλικ εδώ