Μουντιάλ 2018: «Βράζει» η Αργεντινή για Σαμπαόλι και παίκτες

Ο διαφαινόμενος αποκλεισμός θα έχει ως συνέπεια τη μαζική αποχώρηση στην Αργεντινή

Μουντιάλ 2018:Βράζει η Αργεντινή για Σαμπαόλι και παίκτες

Η βαριά ήττα από την Κροατία (3-0) και ο διαφαινόμενος αποκλεισμός από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 φαίνεται πως θα σηματοδοτήσουν σειρά κοσμογονικών αλλαγών στην εθνική Αργεντινής. Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά μέχρι και οκτώ ποδοσφαιριστές πιθανολογείται πως θα πουν αντίο στην "αλμπισελέστε".

Πρώτος από αυτούς, ο Χαβιέ Ματσεράνο, ο πλέον έμπειρος ποδοσφαιριστής, με 145 συμμετοχές με τη φανέλα με το εθνόσημο σε 15 χρόνια καριέρας. Ακολουθεί ο Άνχελ Ντι Μαρία, 93 φορές διεθνής με την "αλμπισελέστε", που δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε λεπτό κόντρα στην Κροατία. Ο Σέρχιο Αγουέρο, τρίτος σκόρερ στην Ιστορία της εθνικής Αργεντινής, φαίνεται πως είναι το τρίτο "μεγάλο" όνομα που σκέφτεται την αποχώρηση.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκος Ρόχο, ο - μεταγραφικός στόχος της Άρσεναλ - Έβερ Μπανέγα και ο μέσος της Μίλαν, Λούκας Μπίγλια συμπληρώνουν την εξάδα των διεθνών που σκέφτονται σοβαρά να σταματήσουν από την δυο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Και υπάρχει και ο κορυφαίος όλων, ο Λιονέλ Μέσι. Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ιστορία της χώρας, έχει πραγματοποιήσει 126 διεθνείς συμμετοχές αλλά έτυχε σκληρής κριτικής από τον - διάσημο στην Αργεντινή - δημοσιογράφο Φερνάντο Νιέμπρο. Ο Νιέμπρο, ούτε λίγο ούτε πολύ, καταλόγισε στον Μέσι πως εκείνος επιλέγει την ενδεκάδα, δεν ακούει καθόλου τις εντολές του προπονητή Χόρχε Σαμπάολι και κάλεσε, ουσιαστικά, τον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα να αποχωρήσει από το ομοσπονδιακό συγκρότημα!

Ο Μέσι μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών και ένα χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο με την εθνική Αργεντινής, ωστόσο από το παλμαρέ του λείπουν και το Μουντιάλ αλλά και το Κόπα Αμέρικα! Όλα θα ήταν διαφορετικά αν ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν - ακόμη ένας που σκέφτεται να πει αντίο - ήταν πιο εύστοχος στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και σε αυτόν του Κόπα Αμέρικα 2016, απέναντι σε Γερμανία και Χιλή, αντίστοιχα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top