Πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό – «Αφιερωμένο στον Παύλο Γιαννακόπουλο»

Μετά το 3-2 επί του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών

Παναθηναϊκός: Πρωτάθλημα για σένα Π.Γιαννακόπουλε

Πάρτι με σαμπάνιες έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ, μετά το 3-2 επί του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών. Το 36ο πρωτάθλημα Ελλάδας θα είναι για πάντα ιδιαίτερο για την ομάδα των πρασίνων, αφού ήθελαν όσο τίποτε άλλο να το κατακτήσουν στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της απονομής, οι αρχηγοί, Ίαν Βουγιούκας, Νικ Καλάθης, Τζέιμς Γκιστ ζήτησαν επιτακτικά από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να σηκώσει εκείνος το τρόπαιο, με τον ηγέτη της ΚΑΕ να σηκώνει το Κύπελλο και να δείχνει τον ουρανό. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αφιέρωσε το τρόπαιο στον πατέρα του, τον άνθρωπο που δημιούργησε ουσιαστικά την πράσινη αυτοκρατορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού από τη δεκαετία του ‘90, τον διοικητικό ηγέτη που οδήγησε τον σύλλογο έξι φορές στη κορυφή της Ευρώπης, αφήνοντας παράλληλα παρακαταθήκη και χρυσή κληρονομιά για το μέλλον.

Το τρόπαιο παρέλαβε ο Κέι Σι Ρίβερς και ο Νίκος Παππάς και όλοι οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ πανηγύρισαν τον τίτλο. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν εκεί, δίπλα στον απλό κόσμο, με τον πόνο για την απώλεια και των δύο αδελφών του, Παύλου και Κώστα μέσα σε διάστημα 45 ημερών να μην τον αφήνουν να χαρεί όσο άλλοτε την επιτυχία της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. «Πρωτάθλημα για σένα Παύλο Γιαννακόπουλε» έγραφε το πανό που κρατούσαν ακόμη οι φίλαθλοι των «πρασίνων».

Θ. Γιαννακόπουλος: «Θέλω οι φίλαθλοι να τον θυμούνται»

Συντετριμμένος για τον θάνατο του αδελφού του, Παύλου Γιαννακόπουλου, εμφανίστηκε στην κάμερα της Cosmote Tv ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, λίγα λεπτά μετά την κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος Ελλάδας, απέναντι στον Ολυμπιακό. Με δυσκολία μιλούσε, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και με δάκρυα στα μάτια είπε: «θέλω όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού να τον θυμούνται γιατί έκανε τα πάντα για να τους κάνει ευτυχισμένους. Δεν μπορώ άλλο, δεν μπορώ άλλο...»

Καλάθης: «Ο Παύλος θα είναι υπερήφανος για εμάς»

Με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας ολοκληρώθηκε η κορυφαία, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, σεζόν στην καριέρα του Νικ Καλάθη. Ο διεθνής γκαρντ των «πράσινων» δήλωσε για τον 36ο τίτλο: «Ήταν εύκολο για μένα να παίξω με αυτούς τους συμπαίκτες. Έπαιξα καλά. Για μένα ήταν τιμή να είμαι εδώ και να κάνω όσα μπορώ. Είμαι χαρούμενος που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Παλέψαμε σκληρά στο πέμπτο παιχνίδι. Βγήκαμε και όλη η ομάδα έκανε ένα βήμα μπροστά. Ο Παππάς, ο Βουγιούκας, ο Ρίβερς, όλοι. Είμαστε χαρούμενοι που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα για τον Παύλο και για όλα όσα συνέβησαν. Θα είναι υπερήφανος για εμάς ο Παύλος. Αυτή τη στιγμή θέλω να πανηγυρίσω με την ομάδα. Υπάρχουν άλλοι 14 παίκτες που θέλουμε να το γιορτάσουμε. Είμαι ενθουσιασμένος που κατέκτησα το πρωτάθλημα».

Πασκουάλ: «Να απολαύσουμε τη στιγμή και μετά οι αποφάσεις»

Την ικανοποίησή του για την κατάκτηση του 36ου τίτλου πρωταθλητή Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το γεγονός πως η ομάδα κατάφερε να δώσει μια χαρά στην οικογένεια Γιαννακόπουλου εξέφρασε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου. Ο Καταλανός κόουτς των πρωταθλητών δήλωσε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά γι' αυτή τη σεζόν. Κάναμε μία πολύ καλή χρονιά που μας επέτρεψε να παίξουμε σήμερα αυτό το ματς στην έδρα μας. Επίσης, να συγχαρώ τα παιδιά και για την δουλειά που έκαναν στην Euroleague όπου είχαμε κι εκεί το πλεονέκτημα. Συγχαρητήρια και στην οικογένεια Γιαννακόπουλου που περνά αυτές τις ημέρες πολύ δύσκολες στιγμές. Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Και φυσικά να συγχαρώ τον απίστευτ κόσμο μας που μας έχει βοηθήσει σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν απίστευτη η σημερινή ατμόσφαιρα. Πρέπει να συγχαρώ και τον Ολυμπιακό που μας δυσκόλεψε πάρα πολύ σήμερα. Χρειάστηκε να κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να νικήσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχαν πολλά άστοχα σουτ και μεγάλος εκνευρισμός, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τρίποντο του Ρίβερς και πήραμε ώθηση ώστε να πατήσουμε το γκάζι και να κάνουμε αυτή την εμφάνιση».

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν περιχαρής για την επιτυχία του αδελφού του, Θανάση, με την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό. Με την ολοκλήρωση του 5ου τελικού και το 3-2 των «πρασίνων» επί του Ολυμπιακού, κατέβηκε στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ για να συγχαρεί τον αδελφό του. Οταν ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είδε τον σούπερσταρ των Μιλγουόκι Μπακς του είπε... χαριτολογώντας: «Σε λίγα χρόνια σε βλέπω εδώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top