Ο Μανωλάς απέκλεισε την Μπαρτσελόνα από τα ημιτελικά του Champions League

Με κεφαλιά στο 82΄ έδωσε την πρόκριση στη Ρόμα

Μια απίστευτη ανατροπή με πρωταγωνιστή τον δικό μας Κώστα Μανωλά σημειώθηκε στο «Olympico» της Ρώμης, με τη Ρόμα να αποκλείει από τα ημιτελικά του Champions League το απόλυτο φαβορί, την Μπαρτσελόνα.

Τα προγνωστικά, ήθελαν άνετη επικράτηση της Μπαρτσελόνα που στον πρώτο αγώνα με τους «Τζιαλορόσι» είχαν επικρατήσει με 4 – 1, όμως οι Ρωμαίοι είχαν άλλη άποψη και κατάφεραν να… λιώσουν τους «Μπλαουγκράνα».

Η πρόκριση της Ρόμα επισφραγίστηκε στο 82΄ όταν με κεφαλιά του Κώστα Μανωλά, έγινε το τελικό 3 – 0, με το οποίο η ιταλική ομάδα επέστρεψε σε ημιτελική φάση του Champions League μετά από 34 χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα, στο σημαντικότερο ραντεβού της χρονιάς έκανε τη χειρότερη εμφάνισή της, ενώ αντίθετα οι Τζιαλορόσι ήταν παντού, έτρεξαν, πάλεψαν μέσα στο γήπεδο, είχαν απίστευτες ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, φτάνοντας στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1984.

Η Ρόμα μπήκε επιθετικά όπως αναμενόταν, ωστόσο στο πρώτο 5λεπτο οι Καταλανοί ήταν αυτοί που πλησίασαν στο γκολ.

Στο 6' ο Ντε Ρόσι μοίρασε υπέροχα στον Τζέκο και ο Βόσνιος πέτυχε το 6ο του γκολ στη διοργάνωση. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά, έκλεισαν εξαιρετικά τους Ινιέστα, Ράκιτιτς, ενώ ο Μέσι ήταν εκτός ρυθμού.

Οι παίκτες της Ρόμα πίεσαν και στο 58' έφτασαν στο γκολ! Ο Τζέκο ανατράπηκε από τον Πικέ και ο Ντε Ρόσι από την άσπρη βούλα πέτυχε το 2-0.

Στο 69' οι Τζιαλορόσι έφτασαν μια ανάσα από το τρίτο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ντε Ρόσι κατέληξε μόλις άουτ.

Στο 82' τέλος ήρθε η επική ανατροπή, όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Μανωλάς με υπέροχη κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0! 

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν (77΄ Ελ Σαράουϊ), Ζέσους, Στρούτμαν, Τζέκο, Κολάροφ, Σικ (73΄ Ουντέρ), Ντε Ρόσι, Φάτσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς 
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο (85΄ Ντεμπελέ), Πικέ, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα (80΄ Γκόμες), Σουάρες, Μέσι, Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ουμτιτί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top