Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Superleague αποφάσισε αφαίρεση τριών βαθμών για τον ΠΑΟΚ και πρόστιμο 63.000 ευρώ

Η πρωτόδικη απόφαση δίνει τη νίκη στην ΑΕΚ με σκορ 0-3

Το Πρωτοβάθμιο Οργάνο της Superleague αποφάσισε για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που έλαβε χώρα στην Τούμπα.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση για τη διακοπή του αγώνα φταίει ο δικέφαλος του Βορρά, γι’ αυτό τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών στο τρέχον πρωτάθλημα, 2 στο επόμενο, τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 63.000 ευρώ.

Παράλληλα, απαγορεύτηκε στον Ιβάν Σαββίδη η είσοδος στο γήπεδο για 3 χρόνια και ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση

«ΘΕΩΡΕΙ ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. ηττήθηκε με τέρματα 0-3 από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. α΄ του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του τρέχοντος πρωταθλήματος, καθώς επίσης και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα (άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. γ΄ του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, για την πειθαρχική παράβαση της απειλής (άρθρα 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 19 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.), σωρευτικώς τη χρηματική ποινή των εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, καθώς και την πειθαρχική κύρωση της απαγορεύσεως της εισόδου του στο γήπεδο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον Μichel Lubos του Michal συνολική ποινή απαγορεύσεως της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο, διαρκείας ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών, καθώς και συνολική χρηματική ποινή, ποσού δεκαπέντε χιλιάδων (15.000,00) ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.).

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. την ποινή της διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και συνολική χρηματική ποινή, ύψους εξήντα τριών χιλιάδων (63.000,00) ευρώ (άρθρο 4 παρ. 4 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο.)

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top