Ισοπαλία 1-1 για Ξάνθη και Κέρκυρα!

Στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League

Ισόπαλες 1-1 Κέρκυρα και Ξάνθη

Με ισοπαλία άνοιξε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Super League, καθώς στην εναρκτήρια αναμέτρηση Ξάνθη και Κέρκυρα έμειναν στο 1-1 στα Πηγάδια. Οι Επτανήσιοι προηγήθηκαν στο 64΄ με τον Επστάιν, αλλά δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης από τον Κάστρο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Οι Φαίακες επιδίωξαν και σε μεγάλο βαθμό πέτυχαν να δώσουν το ρυθμό που τους εξυπηρετούσε στο πρώτο ημίχρονο, όταν με αργό τέμπο στο παιχνίδι τους κατόρθωσαν να κρατήσουν μακριά από την περιοχή του Γιαννακόπουλου τους άνευρους γηπεδούχους. Ακόμη κι έτσι όμως η διαφορά ποιότητας των αντιπάλων έφερε τους Θράκες κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Γέντρισεκ αστόχησε.

Η πρώτη ήταν στο 7ο λεπτό, όταν ο Σλοβάκος επιθετικός βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο, αλλά ο γκολκίπερ της Κέρκυρας απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στο 38΄ ο Ντουρίτσκοβιτς πέρασε στον Γέντρισεκ, εκείνος κοντρόλαρε και έκανε το γυριστό σουτ, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Κέρκυρας.

Αφού ολοκλήρωσαν χωρίς ζημία τα πρώτα 45 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού και το πέτυχαν απολύτως. Αφού στο 59΄ ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε δύσκολα το βολέ του Παμλίδη, με την μπάλα να έχει «σκάσει» στο έδαφος πριν, κι ενώ στο 63΄ ο Μπαξεβανίδης απέκρουσε επί της γραμμής την κεφαλιά του Αντέτζο στο κόρνερ του Ρόλε, η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη άνοιξε το σκορ στο επόμενο λεπτό.

Στο 64΄ λοιπόν ο Παμλίδης βρήκε δεξιά τον Γεωργίου, ο οποίος ευρισκόμενος σε οριακή θέση σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, στον αφύλαχτο Επστάιν. Ο Γερμανός σούταρε, ο πορτιέρε της Ξάνθης απέκρουσε, αλλά ο Γερμανός πήρε το ριμπάουντ κι «έγραψε» το 0-1 από κοντά, ενώ στο 78΄ ο Μπαλάφας έχασε σπουδαία ευκαιρία για να «κλειδώσει» το παιχνίδι, όταν επίσης από οριακή θέση έπιασε μόνος κι ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε.

Μια τεράστια ευκαιρία, την οποία η ομάδα του πλήρωσε ακριβά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς, καθώς στη σέντρα του Τριάδη από αριστερά ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε, μάλλον ανέλπιστα, για την Ξάνθη.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μελιόπουλος, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς - Μπαλάφας, Επστάιν, Σιόντης, Αντέτζο

Οι συνθέσεις:

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κίκε (63΄ Τριάδης), Μεχία, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς (71΄ Κάστρο), Μελιόπουλος, Γέντρισεκ, Κασάδο, Μπρίτο (54΄ Φασίδης), Ντε Λούκας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (73΄ Αρτυματάς), Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Ρόλε (89΄ Γκράσι), Μπαλάφας, Επστάιν (85΄ Μυτίδης), Γρομητσάρης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top