Το τελευταίο «αντίο» στον Θανάση Καλογιάννη- Τραγικές φιγούρες η μητέρα και η σύζυγός του

Οι Βολιώτες αποχαιρέτησαν τον «χρυσό» Βαλκανιονίκη

Θανάσης Καλογιάννης: Συγγενείς και φίλοι ειπαν αντίο

Το τελευταίο «αντίο» είπαν το μεσημέρι της Τρίτης, συγγενείς και φίλοι στον Θανάση Καλογιάννη. Τραγική φιγούρα η μητέρα του αλλά και η σύζυγός του, ενώ πάρα πολλοί ήταν οι φίλοι κυρίως αλλά και  παλιοί και νέοι συνεργάτες από Βόλο και Καρδίτσα, όπου έζησε και βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου για να συνοδεύσουν τον Έλληνα αθλητή στην τελευταία του κατοικία.

Ο Θανάσης Καλογιάννης γεννήθηκε το 1965 και σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αγάπη του για τον αθλητισμό ήταν μεγάλη. Από μικρός έτρεχε στα 400 μέτρα, ενώ είχε αναδειχθεί τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας με τα χρώματα του ΓΣ Καρδίτσας.

Διαβάστε επίσης: Ποιος ήταν ο 52χρονος «χρυσός» Βαλκανιονίκης που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

Ο Θανάσης Καλογιάννης ήταν το καμάρι του στίβου και μεσουρανούσε τις  δεκαετίας του '80.Το πρώτο του χρυσό βαλκανικό μετάλλιο στα 400 μέτρα το κέρδισε το 1984. Το ίδιο έτος πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.

Ο κορυφαίος αθλητής του στίβου είχε λάβει συμμετοχή  σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου.Επίσης,  είχε  αναδείχθηκε δύο φορές  χρυσός βαλκανιονίκης (1988 , 1989).

Ο πρωταθλητής Ελλάδας διετέλεσε  κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στα 400μ εμπόδια με 48.80 για πολλά χρόνια. Ο Θανάσης Καλογιάννης πέθανε στο σπίτι του ύστερα από πνευμονικό οίδημα και ανακοπή καρδιάς.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει: «Συγκλονισμένος ο κόσμος του αθλητισμού και ιδιαίτερα του στίβου από το άγγελμα θανάτου του πρωταθλητή των 400μ. με εμπόδια Θανάση Καλογιάννη σε ηλικία 52 ετών.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top