Μάρας: «Εύχομαι στον Λευτέρη να ισοφαρίσει το ρεκόρ μου»

«Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη»

Οι ευχές του Μάρα στον Πετρούνια

Ο Βλάσης Μάρας με τις 13 διαδοχικές συμμετοχές σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και με τα δύο χρυσά μετάλλια και το ένα χάλκινο, θα είναι από τις μεγάλες απουσίες της φετινής διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Μόντρεαλ. Είναι ενδεικτικό πως θα είναι η πρώτη φορά μέσα στον 21ο αιώνα, που η ελληνική αποστολή δεν θα τον έχει στη σύνθεσή της, καθώς έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση το 1999 στην Τιαντζίν της Κίνας και έκτοτε μετέχει ανελλιπώς. 

Παράλληλα, ο 34χρονος πλέον γυμναστής, με τα δύο χρυσά (Γάνδη 2001, Ντέμπρετσεν 2002) και το ένα χάλκινο (Άαρχους 2006), όλα στο μονόζυγο, είναι και ο ρέκορντμαν μεταλλίων στην Ελλάδα, όμως το ρεκόρ αυτό στα χρυσά, «απειλείται» πλέον από τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής των κρίκων πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη και τώρα είναι το μεγάλο φαβορί και στο Μόντρεαλ. 

Ωστόσο, ο Μάρας δεν σκοπεύει να σταματήσει εδώ... Ο ίδιος με δηλώσεις του ξεκαθαρίζει πως στόχος του είναι να επανεμφανιστεί στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Ο κύριος αγωνιστικός στόχος μου είναι να διακριθώ ξανά σ΄ ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Να προκριθώ στον τελικό του μονόζυγου και να κυνηγήσω άλλο ένα μετάλλιο, έπειτα από αρκετά χρόνια», δηλώνει και προσθέτει: 

«Για να το πετύχω αυτό, θέλω να ετοιμάσω ένα πρόγραμμα υψηλής αρχικής αξίας, που θα είναι απόλυτα ανταγωνιστικό. Η προετοιμασία μου το καλοκαίρι δεν πήγε έτσι όπως θα ήθελα, είδα ότι δεν θα προλάβω να κάνω το πρόγραμμα που είχα κατά νου και γι΄ αυτό προτίμησα να απέχω από το Μόντρεαλ. Δεν είχε νόημα για μένα να πάω στο Παγκόσμιο απλώς για την συμμετοχή. Ήταν προτιμότερο να πάρει τη θέση μου και την εμπειρία της παρουσίας σε μια τέτοια διοργάνωση κάποιο άλλο παιδί, που έρχεται από πίσω. Μόνο αν υπήρχε ομαδικό αγώνισμα θα πήγαινα, για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα. Γεμίζω τις μπαταρίες μου και θα έχω αρκετό χρόνο για να προετοιμάσω το πρόγραμμα που θέλω, με δεδομένο ότι η επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το Ευρωπαϊκό του 2018, θα γίνει τον ερχόμενο Αύγουστο. Από εκεί και πέρα, θα ακολουθήσει μία διετία γεμάτη από σημαντικούς αγώνες για την πρόκριση στο "Τόκιο 2020". Θα είναι σημαντικό το να καταφέρω να επιστρέψω του χρόνου ως πρωταγωνιστής». 

Για τον Λευτέρη Πετρούνια και το ενδεχόμενο να φτάσει στο δεύτερο χρυσό μετάλλιο, είπε: «Η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη. Οι άνθρωποι είμαστε ανταγωνιστικά όντα και προσπαθούμε να ξεπερνάμε τα κατορθώματα των άλλων και εκείνων που θαυμάζαμε. Γι΄ αυτό, είναι αναπόφευκτο ότι κάποια στιγμή όλα τα ρεκόρ καταρρίπτονται. Εύχομαι στον Λευτέρη να κατακτήσει στο Μόντρεαλ το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο και να με φτάσει. Το αξίζει πραγματικά, γιατί δουλεύει ως πραγματικός πρωταθλητής».

Και στο τέλος κατέληξε: «Η κατάκτηση ενός μεταλλίου στην ενόργανη είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και για να γίνει πραγματικότητα, πρέπει να υπάρχει και η ανάλογη υποστήριξη. Η Γυμναστική διαφημίζει διεθνώς τον ελληνικό αθλητισμό και κάνει τους Έλληνες περήφανους, προσφέροντάς τους πρότυπα και αξίες, ασχέτως αν κάποιοι δεν θέλουν να το βλέπουν. Ελπίζω να στρώσουν κάπως τα πράγματα και να βρούμε την ανταπόκριση που αξίζουμε, για να κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top