Η μεγάλη ανατροπή της «Κιτρινόμαυρης Βασίλισσας»- Η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό με 3-2

Έχανε με 0-2 έως το 64’

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν το ντέρμπι της χρονιάς… και η «ανατροπή του αιώνα» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού η ΑΕΚ μπορεί να έχανε με 0-2 μέχρι το 64΄ αλλά κατάφερε να νικήσει τον Ολυμπιακό με 3-2 σε ένα συγκλονιστικό ματς στο ΟΑΚΑ, δείχνοντας έτσι πως η «Κιτρινόμαυρη Βασίλισσα» επανέρχεται και κατακτά ξανά τον θρόνο της.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν μια δυνατή εμφάνιση στα πρώτα περίπου 60 λεπτά. Στη συνέχεια όμως η φορμαρισμένη ΑΕΚ, η οποία μέχρι και σήμερα δεν είχε δεχτεί ούτε ένα γκολ σε 4 ματς, βρήκε την ευκαιρία να κάνει μία μυθική νίκη.

Το πραγματικό ντέρμπι παίχτηκε στο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, με 13 τελικές προσπάθειες και μία περισσότερη για την ΑΕΚ. Η Ένωση δεν εκμεταλλεύτηκε τις δύο ευκαιρίες που είχε στα πρώτα λεπτά και ο Ολυμπιακός βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί με το εξαιρετικό σουτ του Μάριν στο 22΄.

Δεκαεννέα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0. Ο Οφόε βρήκε την ευκαιρία να πλασάρει τον Ανέστη με το αριστερό και να γράψει το 2-0 στο 46΄, με τους «ερυθρόλευκους», δείχνοντας έτσι ποιος θα ήταν ο νικητής.

Ο «Δικέφαλος Αετός» όμως δεν το έβαλε κάτω. Αφού έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Μπακάκη και Αραούχο, στο 64΄ ο Χριστοδουλόπουλος μείωσε σε 1-2 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Εντελώς ξαφνικά το ματς διακόπηκε στο 70ό λεπτό, λόγω δακρυγόνων που έπεσαν εκτός ΟΑΚΑ και έκαναν αποπνυκτική την ατμόσφαιρα εντός του γηπέδου. Οι δύο ομάδες έμειναν στα αποδυτήρια για περίπου 10 λεπτά και το ντέρμπι συνεχίστηκε κανονικά.

Πίεσε ακόμη περισσότερο η Ένωση για την ισοφάριση και στο 80΄ ήρθε το 2-2 από εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, που θύμισε "Ρονάλντο"¨.

Στο 90΄ ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λιβάγια και από κοντά ολοκλήρωσε την επική ανατροπή για την ομάδα του με το τελικό 3-2, η οποία πάει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αντιμετωπίσει την Αούστρια την ερχόμενη Πέμπτη για το Europa League.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (28΄ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (90+3΄ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46΄ Λιβάγια), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Ρομαό (71΄ Ζντίελαρ), Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Καρσελά (82΄ Πάρντο), Οφόε, Μάριν (65΄ Σεμπά), Εμενίκε

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top