Το μεσημέρι της Παρασκευής η Παρί Σεν Ζερμέν παρουσίασε τον Νεϊμάρ ο οποίος και είναι η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών.

Φανερά ευδιάθετος ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ανέφερε πως το κίνητρο για να φύγει από την Μπάρτσα και να πάει στην Παρί δεν ήταν τα χρήματα.

«Αν ο κόσμος νομίζει ότι ήρθα στο Παρίσι για τα χρήματα, θέλω να πω ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έβαζα το οικονομικό πάνω απ' όλα. Όσοι δεν με ξέρουν μιλούν για τα χρήματα, όμως πρώτα και πάνω απ' όλα έβαζα τη δική μου ευτυχία και της οικογένειάς μου. Έχω αισθανθεί ήδη άνετα στο Παρίσι γιατί έχω αρκετούς φίλους και μπορώ να πω ότι είμαι έτοιμος να παίξω ακόμα και αύριο, στο παιχνίδι με την Αμιέν» είπε χαρακτηριστικά ο Νεϊμάρ και πρόσθεσε:

«Έχω τεράστια “δίψα” για ποδόσφαιρο, όμως ήθελα μια καινούρια πρόκληση. Θέλω να συνεχίσω να διεκδικώ και να κατακτώ τίτλους. Η καρδιά μου, μου είπε ότι πρέπει να κυνηγήσω τις φιλοδοξίες μου κι έτσι έκανα. Ακολούθησα αυτό που μου είπε η καρδιά μου. Λυπάμαι αν ο κόσμος θεωρεί ότι έκανα κάτι κακό, αλλά δεν έχω κάνει κάτι άσχημο. Δεν ήταν κάτι εύκολο. Ήταν ίσως η πιο δύσκολη απόφαση που έχω κληθεί να πάρω. Σκεφτόμουν και ξανασκεφτόμουν γιατί ήθελα να καταλάβω τι έπρεπε να κάνω σε αυτό το σημείο της ζωής μου.

Δεν ήμουν το αστέρι της Μπαρτσελόνα και ούτε με ενδιέφερε αυτό. Δεν είναι αυτό που ζητάω στη ζωή και την καριέρα μου. Προσαρμόστηκα και ταίριαξα πολύ καλά στη Μπαρτσελόνα. Οι τίτλοι είναι αυτοί που με καθοδηγούν και μου δίνουν συνεχώς κίνητρο για νέες επιτυχίες. Θέλω να κάνω όσο το δυνατόν μεγαλύτερα και πιο σημαντικά όνειρα"

Ο Βραζιλιάνος παίκτης όταν ρωτήθηκε για το αν νιώθει περίεργα που συζητιέται από όλους επειδή είναι η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών, απάντησε:

«Δεν νιώθω βάρος. Ο Θεός μου έδειξε τον δρόμο για να φτάσω εδώ, για να φορέσω τη φανέλα της Παρί και να διαφημίζω τη Βραζιλία παντού»

Στον Νεϊμάρ, αναφέρθηκε και το αφεντικό της Παρί, Νασέρ Αλ Κελαΐφι, λέγοντας χαρακτηριστικά!

«Θέλουμε να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ μαζί του. Ο  Νεϊμάρ μπορούσε να εξασφαλίσει συμβόλαιο με πολύ περισσότερα χρήματα σε άλλες ομάδες, όμως ήρθε στη δική μας για το πλάνο το οποίο του παρουσιάσαμε... Σε 2-3 χρόνια δεν θα είναι πια ο Νεϊμάρ η ακριβότερη μεταγραφή, αφού αυτό το ποσό θα ξεπεραστεί. Σε όσους ασχολούνται με το Financial Fair Play απαντάω απλά να ... πάρουν έναν καφέ και να ηρεμήσουν. Δεν πρόκειται να έχουμε προβλήματα, υπήρξε απόλυτη διαφάνεια»