Τον μάτιασαν! Η La Liga μπλόκαρε την μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί

Ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga κατηγορεί την Παρί για αθέμιτο ανταγωνισμό

Από σαράντα κύματα έχει περάσει η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί Σεν Ζερμέν!

Η γαλλική ομάδα μπορεί να ήταν διατεθειμένη να πληρώσει τη ρήτρα των 222 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποδεσμεύσει τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ωστόσο όπως και νωρίτερα σας είχαμε ενημερώσει, ο προέδρος  της La Liga  Χαβιέρ Τέμπας σε συνέντευξή του στην AS, αρνήθηκε να δεχτεί τα χρήματα και κατήγγειλε την γαλλική ομάδα για αθέμιτο ανταγωνισμό.

«Η καταγγελία είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στην UEFA, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δικαστήριο της Ελβετίας, που έχει διεθνή δικαιοδοσία. Βασικά, αυτό που καταγγέλλουμε είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Σχετικά με την Παρί Σ.Ζ, είναι ένα σαφές παράδειγμα  οικονομικού ντόπινγκ. Οι λογαριασμοί της Παρί ΣΖ,  δείχνουν ότι έχει εμπορικά έσοδα περισσότερα από Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δηλαδή η αξία της είναι υψηλότερη από αυτές τις δύο ομάδες. Λοιπόν, αυτό είναι κάτι το αδύνατο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Αυτή η εξέλιξη, όπως ήταν φυσικό έχει μπλοκάρει τη μεταγραφή του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή.

Η UEFA δίνει το πράσινο φως στον Νεϊμάρ

Από την μεριά της η  UEFA τάσσεται υπέρ στο να πάει στην Παρί ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής.

"Δεν έχουμε δεχθεί διαμαρτυρία από κάποιον, σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς του Financial Fair Play και να επιδεικνύουν ότι δεν έχουν έλλειμμα μεγαλύτερο από 30.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας.

Ως μέρος του συνεχούς ελέγχου των συλλόγων σύμφωνα με τους κανονισμούς του FFP, η UEFΑ θα εξετάσει τις λεπτομέρειες αυτής της μεταγραφής ώστε να διασφαλίσει ότι η Παρί υπακούει στις απαιτήσεις του FFP.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί θα έχει επιρροή στα οικονομικά του συλλόγου για πολλά χρόνια, αλλά ο αντίκτυπος ενός τέτοιου εγχειρήματος δεν μπορεί να κριθεί προκαταβολικά, χαρακτηριστικά επειδή η Παρί θα μπορούσε να πουλήσει αρκετούς παίκτες για σημαντικά ποσά.

"Γι' αυτό θα κάνουμε υπολογισμούς μόνο στο τέλος και θα διασφαλίσουμε ότι σέβονται τους κανονισμούς" αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top