Μικρός σε ηλικία, μεγάλος σε ταλέντο ο τενίστας Τσιτσίπας – Προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον

Νίκησε τον Βέλγο, Γιόρις Ντε Λόορ μετά από τρίωρο δραματικό ματς

Μικρός σε ηλικία, μεγάλος σε ταλέντο ο τενίστας Τσιτσίπας – Προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Γουίμπλεντον

Ο Στέφανος Τσισιπάς προκρίθηκε σε κυρίως ταμπλό Grand Slam τένις!

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε στον τρίτο προκριματικό γύρο του βρετανικού τουρνουά με 3-2 σετ (6-3, 3-6, 6-3, 3-6, 7-5) τον Βέλγο, Γιόρις Ντε Λόορ μετά από τρίωρο δραματικό ματς και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, ελπίζοντας για ότι καλύτερο στη συνέχεια.

Έτσι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sport-fm.gr, ο Τσιτσιπάς έγινε ο δεύτερος Έλληνας τενίστας που θα αγωνιστεί στο Wimbledon, μετά το 2003 και τον Κώστα Οικονομίδη. 

Ο 19χρονος είχε αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του Rolland Garros τον προηγούμενο μήνα, όταν και αποκλείστηκε από τον Ιβο Κάρλοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς από μικρή ηλικία ξεχώριζε για το ταλέντο του στο τένις με συνεχείς διακρίσεις και εξαιρετικές επιδόσεις. Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1998 και μεγάλωσε σε αθλητικό περιβάλλον. Έχει ύψος 1.93μ. Τον Ιούλιο του 2016 κατάφερε να ανέλθει στην κορυφή του Γουίμπλεντον, όταν, μαζί με τον Εσθονό παρτενέρ του Κένεθ Ράισμα, επικράτησαν 2-1 σετ έναντι των Καναδών αντιπάλων τους, Αλιασίμ και Σαποβάλοφ, και κατέκτησαν την πρώτη θέση στο διπλό της κατηγορίας junior. Αυτή ήταν μια μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού τένις. 

Το Grand Slam είναι το πλέον αναγνωρισμένο και δημοφιλές τουρνουά τένις και έχει να προσφέρει πολλά σε θεατές και παίχτες. Οι πρώτοι αποζημιώνονται με θέαμα και την ευκαιρία να δουν τους καλύτερους αθλητές του τένις να αναμετρόνται μεταξύ τους. Οι δεύτεροι κερδίζουν χρήματα, αναγνώριση και βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, συμμετέχοντας σε ένα τουρνουά που συγκεντρώνει εκατομμύρια βλέμματα κάθε χρόνο. Αποτελείται από τέσσερις σειρές αγώνων. Πρόκειται για τα μικρότερα τουρνουά που αποτελούν το Grand Slam και ονομάζονται και Majors: τα Australian Open, French Open, Wimbledon και US Open. Καθένα από αυτά τα μικρότερα τουρνουά χαρίζουν επίσης χρήματα και βαθμούς κατάταξης, αλλά φιλοδοξία και όνειρο κάθε παίχτη είναι να κερδίσει αυτό που ονομάζεται Grand Slam.

Το Ρολάν Γκαρός ή Γαλλικό Όπεν (από το 1968 και μετέπειτα) είναι τουρνουά τένις που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Παρίσι. Το τουρνουά διεξάγεται από το 1891 ενώ από το 1925 επιτράπηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή ξένων παικτών. Το Ρολάν Γκαρός διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα στα τέλη Μαΐου και αρχές Ιουνίου στο Παρίσι, στο Στάδιο Ρολάν Γκαρός (Stade Roland-Garros). Είναι σε σειρά το δεύτερο από τα τέσσερα ετήσια Grand Slam, μετά το Αυστραλιανό Όπεν και πριν το τουρνουά του Γουίμπλεντον και το Αμερικανικό Όπεν. Η επιφάνεια του γηπέδου είναι χωμάτινη. Η ονομασία του τουρνουά έχει προέλθει από τον Γάλλο πιλότο του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, Ρολάν Γκαρός. Κάθε χρόνο το τουρνουά προσελκύει πλήθος κόσμου καθώς και μερικούς από τους διασημότερους τενίστες. Τα κέρδη για την κατάκτηση του Ρολαν Γκαρός είναι 1,5 εκατ € και για τους άνδρες και για τις γυναίκες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top