ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ η Euroleague με τις ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις του Γκεντβίνας Βαϊνάουσκας

Ο πρόεδρος της Λιέτουβος Ρίτας είπε πως δεν θα πρέπει οι ομάδες να έχουν περισσότερους από δύο μαύρους

ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ η Euroleague με τις ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις του Γκεντβίνας Βαϊνάουσκας

Μόνο ασχολίαστη δεν έμεινε η δήλωση του Γκεντβίνας Βαϊνάουσκας, του προέδρου της Λιέτουβος Ρίτας, ο οποίος είπε πως σε μία ομάδα θα πρέπει να αγωνίζονται το πολύ δύο μαύροι.

Η διοργανώτρια αρχή έγινε έξω φρενών με τη δήλωσή του και σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει μεταξύ των άλλων τις απόψεις του προσβλητικές και αντίθετες με τις αρχές του σεβασμού.

Η ανακοίνωση της Euroleague Basketball:

«Σχετικά με τα σχόλια στα οποία προέβη ο Γκιντβίντας Βαϊνάουσκας, πρόεδρος της Λιέτουβος Ρίτας που θα αγωνίζεται στο EuroCup, στα ΜΜΕ, η EuroLeague Basketball θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τα εξής: Σε καμία περίπτωση αυτά τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το άθλημα του μπάσκετ, ούτε την ευρωπαϊκή μπασκετική οικογένεια, ούτε τον οργανισμό της EuroLeague Basketball σε κανένα επίπεδο. Αντιθέτως, το ευρωπαϊκό μπάσκετ πάντα ήταν και πάντα θα είναι παράδειγμα ενσωμάτωσης, εντός και εκτός παρκέ, όπου οι κουλτούρες, οι φυλές και οι θρησκείες ενώνονται κάτω από το ίδιο πάθος, το μπάσκετ.

Οι πολλές και διαφορετικες κουλτούρες, γλώσσες, φυλές, είναι ακριβώς αυτές που κάνουν το μπάσκετ μια τόσο πλούσια και μοναδική εμπειρία, και παράλληλα ένας τρόπος για να έρχονται πιο κοντά άνθρωποι, που έχουν γράψει ιστορία με μερικές από τις σπουδαιότερες επιδόσεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι απόψεις τις οποίες εξέφρασε ο κύριος Βαϊνάουσκας είναι βαθύτατα προσβλητικές, επιζήμιες και αντίθετες με τις αρχές της ενσωμάτωσης και του σεβασμού.

Η EuroLeague Basketball συνεχίζει να στηρίζει απεριόριστα τον εορτασμό της πολυπολιτισμικότητας και της πολυεθνικότητας, χρησιμοποιώντας το άθλημα σαν μία γέφυρα ανάμεσα στις κουλτούρες. Η EuroLeague Basketball καταδικάζει κατηγορηματικά οποιοδήποτε ρατσιστικό σχόλιο ή πράξη εναντίον οποιασδήποτε φυλής, φύλου, σεξουαλικότητας ή άλλης σωματικής κατάστασης.

Έχει ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία από την EuroLeague Basketball εναντίον του συλλόγου, ενώ παράλληλα θα προταθεί στην προσεχή γενική συνάντηση του EuroCup να πάψει η Λιέτουβος Ρίτας να εκπροσωπείται στο συμβούλιο των ομάδων της διοργάνωσης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top