Ρεάλ και Γιουβέντους διεκδικούν το Champions League

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Κάρντιφ

Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης θα αναμετρηθούν απόψε, Σάββατο, μετά από 20 χρόνια στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της Ευρώπης. Ο τελικός του Champions League θα γίνει στο Κάρντιφ, όπου έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Όλα είναι έτοιμα στο Κάρντιφ για την μεγάλη αναμέτρηση της Ρεάλ με την Γιουβέντους, αλλά ο φόβος μιας ακόμη τρομοκρατικής επίθεσης έχει αναγκάσει τους Ουαλούς να θωρακίσουν όσο περσότερο μπορούν την πόλη.

Πάνοπλοι αστυνομικοί, σε όσο περισσότερα σημεία του Κάρντιφ, μαρτυρούν την αγωνία των διοργανωτών για να μην συμβεί  κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει τους οπαδούς των δυο ομάδων να σκέφτονται περισσότερο από όλα τον μεγάλο αγώνα,  που έχει δώσει το δικό του χρώμα, όπως είναι φυσικό, στην ουαλική πρωτεύουσα.

Από νωρίς σήμερα, Σάββατο, στις παμπ του Κάρντιφ, Ισπανοί αλλά και Ιταλοί προετοιμάζονται κι αυτοί για την μάχη της εξέδρας, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν τις ομάδες τους που είναι αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Οι δυο εμβληματικές κυρίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διεκδικούν απόψε το πολύτιμο τρόπαιο και έχουν ξεχωριστούς λόγους η καθεμιά για να το κατακτήσουν. Περισσότερο από όλους, όμως, αυτός που κυριολεκτικά αγωνιά για το κύπελλο είναι ο Τζίτζι Μπουφόν, που στην δύση της καριέρας του βλέπει μπροστά του την τελευταία ευκαιρία, για να πάρει το μόνο τρόπαιο που του λείπει.

Από την άλλη, απέναντι του ο Ζινεντίν Ζιντάν στον ρόλο του προπονητή αυτή την φορά, που θέλει να υπερασπιστεί το τρόπαιο και να γίνει η Ρεάλ η πρώτη ομάδα που κατακτά τον τίτλο δυο φορές συνεχόμενα, από τότε που μετονομάστηκε σε Champions League.

Στην προσπάθειά του αυτή θα έχει, βέβαια, μεγάλο όπλο τον άνθρωπο των τελικών, τον Κριστιάνo Ρονάλντο, αλλά και τον  Ουαλό Γκάρεθ Μπέιλ, που θα παίξει σαν να είναι  στην έδρα του, με τους συμπατριώτες του να παίρνουν ξεκάθαρα το μέρος της Ρεάλ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top