Σε μία εβδομάδα και συγκεκριμένα το Σάββατο 3 Ιουνίου (21:45)  το Κάρντιφ θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League, ανάμεσα στην Γιουβέντους και την Ρεάλ Μαδρίτης.

 Η τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ πριν από λίγες ημέρες έχει προκαλέσει αναπόφευκτα εγρήγορση και αυξημένα μέτρα ασφαλείας. 

Στους δρόμους της πόλης αναμένεται να κυκλοφορούν 15.000 άτομα προσωπικό ασφαλείας, εκ των οποίων 2.000 αστυνομικοί. Θα δημιουργηθούν ζώνες ελέγχου δύο χιλιόμετρα περιμετρικά του γηπέδου και στις στάσεις των ΜΜΜ κοντά στο γήπεδο θα τοποθετηθούν κάμερες που θα σκανάρουν τα πρόσωπα των φιλάθλων, για να εντοπίζουν πιθανούς τρομοκράτες.

Σε κομβικά σημεία της πόλης, μάλιστα, θα τοποθετηθούν 52 αστυνομικά μπλόκα, τα οποία θα μπορούν να σταματήσουν την κίνηση φορτηγών που κινούνται με πάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα, ώστε να αποφευχθεί τραγωδία παρόμοια με εκείνη της Νίκαιας στη Γαλλία το 2016.

Στο Κάρντιφ αναμένονται 170.000 φίλαθλοι, ωστόσο μόνο όσοι εξ αυτών έχουν εισιτήριο θα μπορούν να πλησιάζουν το γήπεδο. Όσοι βρεθούν στις εξέδρες του "Μιλένιουμ", δεν θα μπορούν να δουν τον... ουρανό, αφού η ουαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι -κατόπιν συμβουλής της UEFA- η οροφή του γηπέδου θα είναι κλειστή για τον αγώνα, υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης με drones.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ουαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε την απόφαση ο αγώνας θα διεξαχθεί με κλειστεί την οροφή στο Millennium. Και αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται με αυτό τον τρόπο να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας για τους φιλάθλους.  


 «Στην διάρκεια  των τελευταίων 24 μηνών έχουν συνταχθεί ολοκληρωμένα σχέδια για την ασφάλεια, που για το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών, από 1 έως 4 Ιουνίου, θα είναι η μεγαλύτερη που έχει συμβεί ποτέ για ένα αθλητικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο.Αυτά τα εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας, οι λεπτομέρειες των οποίων έχουν ήδη γίνει γνωστές στο κοινό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, θα εξασφαλίσουν ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει την ασφάλεια στον τελικό και όλα τα άλλα συναφή γεγονότα», αναφέρει η ανακοίνωση. 


 Η απόφαση να διεξαχθεί το παιχνίδι με κλειστή οροφή, δεν είναι η μόνη από τους διοργανωτές σχετικά  με την ασφάλεια. Σε όλες τις ευαίσθητες περιοχές της πόλης, στην πραγματικότητα θα είναι ένα σύστημα «αναγνώρισης προσώπου», με το κόστος πάνω από 200.000 ευρώ.  Αναμένεται επίσης αύξηση των ανδρών της αστυνομίας της Ουαλίας, ενώ κοντά στην είσοδο του σταδίου θα υπάρχουν πολλές ζώνες σχολαστικού ελέγχου.

Tags: