Η Κατερίνα Στεφανίδη στο Χαμόγελο του Παιδιού- Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης μίλησε για τον σχολικό εκφοβισμό

«Οι άνθρωποι που δίνουν παραδείγματα είναι για εμάς πιο ιεροί» είπε ο κύριος Κώστας Γιαννόπουλος/Πρώτη ανάρτηση: 09-03-2017 19:07

Πάνω από 500 παιδιά τηλεφώνησαν το 2016 στο «Χαμόγελο του Παιδιού» για να καταγγείλουν πώς έπεσαν θύματα σχολικού εκφοβισμού.

H «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του τηλεφωνικού κέντρου της «Ευρωπαϊκής Γραμμής υποστήριξης παιδιών 116111» και της «Εθνικής Γραμμής για τα παιδιά SOS 1056» στο Μαρούσι, προκειμένου να μιλήσει  στους εθελοντές μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Δάφνης για το bulling.

 

«Η λύση ξεκινάει και από τους γονείς και από τους καθηγητές, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο κοντά στα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει τα δικά του ταλέντα και ιδιαιτερότητες» ανέφερε η βασίλισσα του άλμα επί κοντώ.

Εκεί ήταν και ο Πρόεδρος του Οργανισμού κύριος Κώστας Γιαννόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στη συνεργασία του «Χαμόγελου» με την Κατερίνα Στεφανίδη, λέγοντας.

«Ήρθε με μεγάλη ψυχή, με μεγάλη καρδιά. Οι άνθρωποι που δίνουν παραδείγματα είναι για εμάς πολύ ιεροί, γιατί μόνο έτσι θα δώσουμε στα παιδιά το μήνυμα να σταματήσουν να ακολουθούν τα λάθη των μεγάλων με τη βία και να μη μεταφέρουν στο σχολείο αυτήν την καταστροφική διαδικασία. Το bulling έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, δεν ξεκινάει από τη σχολική κοινότητα, ξεκινάει από τον δρόμο, το σπίτι, την τηλεόραση, όπου βλέπουμε κάποιους ανθρώπους να μιλάνε για βία και όλα αυτά έρχονται και καταλήγουν στη σχολική κοινότητα που δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Το "Χαμόγελο του Παιδιού" είναι για να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς, γιατί εκεί θέλουν οι μαθητές να μιλάνε, και να στηρίξουμε τα παιδιά και τους γονείς για να μπορέσουν να τα βρουν μεταξύ τους».

Μετά τη συνέντευξη, οι μαθητές χάρισαν στην Κατερίνα Στεφανίδη ένα λούτρινο αρκουδάκι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top