Πέθανε γνωστός ποδοσφαιριστής μετά από καρδιακό επεισόδιο

Νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την Πρωτοχρονιά

Πέθανε ο Φρανσουά Βαν Ντερ Ελστ

Την μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή εδώ και έντεκα μέρες, έχασε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Φρανσουά Βαν Ντερ Ελστ.

Ο Βέλγος αθλητής που υπήρξε βασικό στέλεχος της Άντερλεχτ τη δεκαετίας του 1970, και στην καριέρα του είχε κερδίσει δύο Κύπελλα Κυπελλούχων, δύο πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα Bελγίου, έπαθε καρδιακό επεισόδιο την Πρωτοχρονιά και νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομείο του Βελγίου.

Όσο σκληρά κι αν πάλεψε, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών.

Λίγα λόγια για τη ζωή του Φρανσουά Βαν Ντερ Ελστ

Αγωνίστηκε επίσης στις ΗΠΑ με την ομάδα Κόσμος της Νέας Υόρκης και στην Αγγλία με τη Γουέστ Χαμ, για να κλείσει την καριέρα του στη Λόκερεν.

Φόρεσε 44 φορές τη φανέλα της εθνικής Βελγίου, σκόραρε 14 τέρματα και ήταν μέλος των «κόκκινων διαβόλων» που έφτασαν ως τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1980, ενώ συμμετείχε και στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ισπανίας, το 1982.

Ο μικρότερος αδελφός του, Λίο Βαν ντερ Ελστ, υπήρξε επίσης διεθνής με την εθνική Βελγίου. Να σημειωθεί ότι τα δύο αδέλφια δεν έχουν καμία συγγένεια με τον -διασημότερο- Φράνκι Βαν ντερ Ελστ, έναν από τους κορυφαίους Βέλγους ποδοσφαιριστές των δεκαετίων του ΄80 και του ΄90.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top