Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο

Πάει με 5 σερί νίκες στο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό

Η Ξάνθη επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο

Στην δεύτερη θέση της Super League παραμένει η Ξάνθη, η οποία επικράτησε 1-0 του ουραγού Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και επέκτεινε σε πέντε παιχνίδια το νικηφόρο σερί της στο πρωτάθλημα. Το ματς που άνοιξε την αυλαία της -εξ αναβολής- 1ης αγωνιστικής κρίθηκε από γκολ που σημείωσε στο 58΄ ο Γιουνές, ο οποίος είχε χάσει πέναλτι στο 21΄ (απέκρουσε ο Χουάντερσον). Ο «Γηραιός» τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Περόνε στο 85΄.

Στο 10΄ καταγράφηκε η πρώτη ευκαιρία του αγώνα από τον Ηρακλή που στο ξεκίνημα στέκεται καλύτερα στον αγώνα. Το διαγώνιο σουτ του Περόνε περνάει άουτ. Η Ξάνθη ανεβάζει ρυθμούς σταδιακά και κερδίζει χώρους στο γήπεδο μετά το 20λεπτο και στο σημείο αυτό ο Δραμινός ρέφερι Κύζας καταλογίζει πέναλτι σε βάρος των γηπεδούχων σε ανατροπή του Βασιλακάκη στην γραμμή της μεγάλης περιοχής. Το πέναλτι εκτελεί ο Γιουνές στο 21΄, αλλά ο Χουάντερσον μπλοκάρει και κρατάει το 0-0 στον αγώνα.

Οι γηπεδούχοι οργανώνονται στο κέντρο και πλησιάζουν απειλητικά για πρώτη φορά στο 23΄. Ο Περόνε μεταβίβασε στον Λεοζίνιο, αυτός πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης έδιωξε σε κόρνερ. Στο 31΄ νέο σουτ από καλή θέση του Λεονζίνιο έφυγε άουτ και το παιχνίδι συνεχίζονταν με εκατέρωθεν επιθετικές πρωτοβουλίες.

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής μπαίνει επιθετικότερα και έχει δυο καλές στιγμές. Στο 47΄ σημαντική ευκαιρία για τον Ηρακλή, όταν σε κεφαλιά του Περόνε η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 48΄ μακρινό σουτ του Μοντέιρο έχει την ίδια τύχη.

Στο 58΄ ο Ηρακλής «πληρώνει» την αμυντική αδυναμία και αδράνειά του. Ο Γιουνές βρέθηκε απέναντι από τον Χουάντερσον μόνος του και κάνει εύκολα με πλασέ το 0-1 για την Ξάνθη.

Στην συνέχεια ο Ηρακλής προσπαθεί να «ανεβάσει στροφές», αλλά είναι αγωνιστικά «πληγωμένος» και οι σπασμωδικές κινήσεις των παικτών του φανερώνουν την τραυματική εικόνα της ιστορικής ομάδας που είναι ανήμπορη να ξεφύγει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα στο 85΄ ο Περόνε αντικρίζει δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβάλλεται και πλέον η ήττα είναι μονόδρομος, ενώ στο 80΄ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι που δεν τους έδωσε ο Δραμινός ρέφερι σε ανατροπή του Περόνε.

Η Ξάνθη, πιο ουσιαστική και δυνατή, είχε περισσότερες λύσεις και επιλογές και κατάφερε να πάρει τη νίκη που την διατηρεί στην δεύτερη θέση του πίνακα.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Κόκκινη κάρτα: Περόνε (85΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες: Λουκίνας, Περόνε / Καμαρά, Ντε Λούκας, Σολτάνι

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος, Στάμου, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κούρος, Ιντζόγλου (87΄ Κυνηγόπουλος), Μοντέιρο, Λεοζίνιο, Πασάς (70΄ Λουκίνας), Περόνε

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (72΄ Σολτάνι), Τριάδης, Γιουνές (88΄ Ράνος), Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (83΄ Χατζητερζόγλου)

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top