Βραβεία ΠΣΑΤ: ΑΥΤΟΙ είναι οι κορυφαίοι αθλητές για το 2016!

Ξεχώρισαν Πετρούνιας και Κορακάκη

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) ανέδειξε σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες, ομάδες και προπονητές για το 2016, μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών-μελών του Συνδέσμου.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου είπε: «Ο ελληνικός αθλητισμός έχει να επιδείξει για το 2016, μια ευρεία γκάμα επιτυχιών. Τώρα τιμούμε και αυτούς που αναδείχθηκαν νικητές και εκτός σταδίων. Όλους εκείνους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε ένα σκοπό».

Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε  ο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι που είστε δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό». 

Η Άννα Κορακάκη ήταν χωρίς αμφιβολία η καλύτερη αθλήτρια για την χρονιά που μας πέρασε με τις μεγάλες της επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά  και  στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν η χαρά που έδινα σε όλους εκείνους που έβλεπαν την προσπάθεια που έκανα και στους δύο τελικούς», είπε η χρυσή Ολυμπιονίκης.

Καλύτερη ομάδα για το 2016 το δίδυμο της ιστιοπλοΐας στα 4.70 των Μάντη - Καγιαλή με το μετάλλιο τους στην Ολυμπιάδα. «Βραβευτήκαμε ως ομάδα. Μια ομάδα είμαστε όλοι εδώ πάνω. Χρωστάω πολλά στον Παύλο Καγιαλή, αλλά και στον προπονητή μας», ανέφερε ο Μάντης.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο με την ιδιότητα της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα». 

«Με μεγάλη συγκίνηση λαμβάνω αυτό το βραβείο. Μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα για τα παιδιά. Είμαι υπερήφανη ως Ελληνίδα γιατί οι αθλητές μας που βρίσκονται εδώ μας τιμούν με το ήθος τους», είπε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ήταν αυτή που έδωσε την τιμητική διάκριση στον Απόστολο Χαριτωνίδη που μετά την μεταμόσχευση από το πρόγραμμα δοτών μυελού των οστών διακρίνεται στους αθλητικούς στίβους. 

«Μέσα από τη δύσκολη στιγμή μου παροτρύνω όλους εσάς να γίνεται δότες μυελού των οστών. Ευχαριστώ το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και την πρόεδρό του, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για την ιδιαίτερη στήριξη που έχω», δήλωσε ο Χαριτωνίδης.

Επίτιμος προσκεκλημένος ο Έλληνας στην ψυχή Φερνάντο Σάντος που  υποσχέθηκε μάλιστα με τα σπαστά ελληνικά του ότι κάποια στιγμή θα γυρίσει. 

Ξεχωριστή η παρουσία όλων των ολυμπιονικών μας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ή έστειλαν μηνύματα μέσω skype, αλλά την  παρασταση έκλεψε ο Σπύρος Γιαννιώτης .

«Διανύω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου. Όχι μόνο για τη διάκριση στο Ρίο, αλλά κυρίως για τον ερχομό του γιου μου. Έλεγα ότι θα του αφιερώσω αυτή την επιτυχία στο Ρίο, αλλά θα του αφιερώσω την υπόλοιπη ζωή μου», τόνισε ο Γιαννιώτης.

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η βράβευση των κορυφαίων αθλητών της παραολυμπιακής ομάδας με τον Παύλο Μάμαλο, την Βάσω Κοροκίδα και την ομάδα Μπότσια να ανακηρύσσονται καλύτεροι για το 2016!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top