Κατηγορούν τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης για τους Ρώσους ντοπαρισμένους αθλητές- Τι απαντά ο ίδιος

Πάνω από 1.000 αθλητές μπλεγμένοι στο σκάνδαλο

Κατηγορούν τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης για τους Ρώσους ντοπαρισμένους αθλητές- Τι απαντά ο ίδιος

Πάνω από 1.000 Ρώσοι αθλητές εμπλέκονται σε υποθέσεις ντόπινγκ σε πάνω από 30 αθλήματα των Θερινών και  Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των Παραολυμπιακών, όπως σας έχουμε ενημερώσει, κάτι που έχει προκαλέσει σάλο στο χώρο του αθλητισμού.

Ο Καναδός καθηγητής Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, που συνέταξε την  έκθεση που παρήγγειλε η WADA, κατηγόρησε τις ρωσικές εταιρίες για συγκάλυψη, η οποία μάλιστα είχε ξεκινήσει από τους  Ολυμπιακούς του 2012 και συνεχίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2013 και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι το 2014.

Η συγκεκριμένη έκθεση μάλιστα κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Βιτάλι Μούτκο για συγκάλυψη των ντοπαρισμένων αθλητών.
Πριν καλά-καλά δημοσιευθεί η έκθεση, ήρθε η αντίδραση της ρωσικής κυβέρνησης και του αντιπροέδρου, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος υπήρξε και πρώην υπουργός Αθλητισμού.

«Ξέρουμε τι μας περιμένει μετά τις 9 Δεκεμβρίου. Θα υπάρξει νέα προσπάθεια επίθεσης σε βάρος του ρωσικού αθλητισμού» είπε με στόμφο.Η υπόθεση περνά στα χέρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, δύο επιτροπές της οποίας θα αναλύσουν τα ευρήματα και θα προτείνουν μέτρα, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρξουν  ποινές.

Την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, ζήτησε την καταδίκη όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλα ντόπινγκ, και τον αποκλεισμό τους διά βίου από τους Ολυμπιακούς αγώνες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top