​Μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο οποίο εμπλέκονται μεταξύ άλλων αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζοζέ Μουρίνιο, αποκάλυψε η ιστοσελίδα Football Leaks.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πορτογάλος σούπερ star της Ρεάλ απέκρυψε περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ, σε off shore εταιρίες.

''Γατάκι'' στην φοροδιαφυγή απεδείχθη ο Λιονέλ Μέσι καθώς τα περίπου δέκα εκατομμύρια ευρώ για τα οποία καταδικάστηκε πρόσφατα, φαίνονται ψίχουλα μπροστά στα 150 εκατομμύρια ευρώ τα οποία φέρεται να απέκρυψε την τελευταία επταετία από την εφορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο με περιουσία η οποία ξεπερνά τα 230 εκατομμύρια ευρώ, είναι σύμφωνα με την ιστοδελίδα football leaks, πρωταθλητής και στην φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Spiegel", το οποίο βρίσκεται μεταξύ των ΜΜΕ που συμμετείχαν στην μεγάλη έρευνα, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο μέχρι το 2021 με ετήσιες απολαβές 23 εκατομμυρίων ευρώ απέφυγε να δηλώσει στην εφορία σχεδόν 75.000.000 ευρώ την πενταετία 2009-2014, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια γλίτωσε περίπου 31.000.000 ευρώ σε φόρους.

Στην λίστα του football leaks εμφανίζεται και το όνομα του Ζοζέ Μουρίνιο ο οποίος φέρεται να κατέθεσε 12.000.000 ευρώ σε ελβετικό λογαριασμό, ο οποίος ανήκε σε εταιρεία που είχε έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Στη βάση δεδομένων υπάρχουν περισσότερα από 18 εκ. έγγραφα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται επίσημα συμβόλαια ποδοσφαιριστών, αλλά και κρυφές συμφωνίες.