​Ο Ζεράρ Πικέ μπορεί να είναι παθιασμένος με την ομάδα του, αυτό όμως δεν τον κάνει να μην είναι αντικειμενικός όταν κρίνει την εμφάνισή της σε διάφορους αγώνες.

Αυτή τη φορά ο άσος της Μπάρτσα, σχολίασε την εμφάνιση της Μπαρτσελόνα στο ματς της Κυριακής στο "Anoeta", λέγοντας πως αν η ομάδα συνεχίσει να παίζει έτσι δεν θα μπορέσει να κρατήσει τον τίτλο της πρωταθλήτριας που κατέκτησε πέρυσι.

«Νικηθήκαμε όσον αφορά στην εμφάνιση και στη νοοτροπία. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εξαφανισμένοι. Θα είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσουμε έτσι το πρωτάθλημα. Μας πίεσαν καλά και δεν μας άφησαν να κάνουμε το παιχνίδι μας.Μπορείς με δυσκολία να πεις ότι αυτό που είδαμε ήταν Μπάρτσα και ακόμα και η ισοπαλία που πήραμε θεωρώ πως δεν ήταν άσχημο αποτέλεσμα» είπε ο Ζεράρ Πικέ, ενώ αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης που αναμένεται να γίνει στο "Camp Nou", ανέφερε:

«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και ξέρω ότι οι οπαδοί θα ανταποκριθούν. Παίζουμε απέναντι σε μία σπουδαία ομάδα, την καλύτερη του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή. Γι' αυτό το λόγο βρίσκονται εκεί που βρίσκονται».