​Για τις δύο μεγάλες του αγάπες που δεν είναι άλλες από το μπάσκετ και την οικογένειά του, μίλησε στην ιστοσελίδα της Euroleague, ο Βασίλης Σπανούλης.

«Θυσιάζω πάρα πολλά και έχω αφοσίωση στον τρόπο που ζω εντός και εκτός παρκέ. 24 ώρες τη μέρα σκέφτομαι το μπάσκετ και πώς θα καταφέρω να γίνω καλύτερος για την ομάδα μου. Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου μετά την οικογένειά μου, είναι το μπάσκετ. Είναι κάτι σαν αρρώστια για μένα! Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό. Εγώ και το μπάσκετ πάμε μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής Έλληνας καλοθοσφαιριστής που έχει χαρίσει στους ερυθρόλευκους πολλές νίκες και συμπλήρωσε:

«Δεν σκέφτομαι τα ρεκόρ. Εντάξει, τα ρεκόρ και οι διακρίσεις είναι όμορφα πράγματα. Το μόνο που μετράω και θεωρώ σημαντικό είναι να βοηθάω τον Ολυμπιακό να κερδίζει. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν μπορούμε να παίρνουμε τις νίκες. Ποτέ δεν σκέφτομαι πόσους πόντους θα βάλω σε ένα παιχνίδι ή πόσους πόντους έχ�� συνολικά στην καριέρα μου. Με ενδιαφέρει να διαβάζω τις άμυνες και να είμαι σημαντικός για την ομάδα μου, ένας καλός συμπαίκτης που ανταποκρίνεται στον ρόλο που του δίνει ο προπονητής του».

Η μεγαλύτερη επιτυχία για εκείνον, όπως επεσήμανε είναι πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να αποκτήσει νοοτροπία νικητή.

«Είναι δύσκολο να φτάσεις σε προσωπικά ρεκόρ, αλλά δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από το ότι η ομάδα μου είναι πετυχημένη στην Ευρωλίγκα τα τελευταία 5 χρόνια. Παίζουμε καλό μπάσκετ και είμαι ευτυχισμένος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού».

Παράλληλα ο ίδιος, ανέφερε πως έχει στο μυαλό του τις νίκες των ερυθρόλευκων και οι ήττες όμως είναι σημαντικές αφού τον κάνουν πιο δυνατό και του δίνουν το κίνητρο για να γίνει καλύτερος.

«Το μπάσκετ αλλάζει συνεχώς και γίνεται πιο γρήγορο. Η Ευρωλίγκα με το νέο φορμάτ θέλει ο κόσμος που αγαπάει το άθλημα να διασκεδάζει περισσότερο και να παρακολουθεί πιο πολλούς αγώνες. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να είμαστε έτοιμοι. Παίζουμε μεγάλα παιχνίδια σε γεμάτα γήπεδα, κάτι σπουδαίο για τους αθλητές. Πιο πολλά παιχνίδια, λιγότερη προπόνηση, όλοι αγαπάμε το νέο σύστημα».