Τον προβληματισμό του για τα όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ομάδας του 2004 που κατέκτησε το Euro στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Το παρών στο Μέγαρο Μαξίμου εκ μέρους των διεθνών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου έδωσαν ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Άγγελος Μπασινάς, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Τάκης Φύσσας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Κεντρικό θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από τα τραγικά πράγματα που έχουν συμβεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανάμεσα σ’ αυτά, η πυρκαγιά στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα και η βόμβα στα γραφεία που διατηρεί στην Κύπρο ο επιτετραμμένος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Αγωνιούμε για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουμε όμως και την αποφασιστικότητα να παρέμβουμε ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα και η κανονικότητα σε αυτό - να μπορέσουμε να πάμε ξανά στο γήπεδο με τις οικογένειες και τα παιδιά μας. Ζήτησα τις ιδέες και τη συμμετοχή των διεθνών μας που έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της ποδοσφαιρικής μας ιστορίας” είπε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας έτσι την πρόθεση της κυβέρνησης για τομές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας η γενιά του 2004 αποτελείται από ανθρώπους με ισχυρές προσωπικότητες, οι οποίοι απολαμβάνουν τον θαυμασμό όλων και αυτός είναι και ο λόγος που ζήτησε τη βοήθειά τους για την καλυτέρευση των πραγμάτων.

Η πρόταση έγινε δεκτή από τον Βασίλη Τσιάρτα, ο οποίος μίλησε εκ μέρους των παικτών.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε πως δεν γίνεται το δημοφιλέστερο σπορ στην Ελλάδα να αποτελεί χώρο διακίνησης ποινικών πράξεων και αξιόποινων καταστάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμπρησμός η πυρκαγιά στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα- Το πόρισμα της Πυροσβεστικής

Παρέμβαση εισαγγελέων για την υπόθεση Μπίκα

Παρενέβη ο Κουτσοκούμνης για τον εμπρησμό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα